2 yılda 116 milyon dolara büyüttü

Güncelleme Tarihi:

2 yılda 116 milyon dolara büyüttü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2018 08:30

Mehmet Ali Aydınlar tarafından 1991 yılında kurulan ve Malezyalı Khazanah ile Japon Mitsui’nin ortak olduğu Acıbadem Sağlık Grubu, Maslak hastanesini 116 milyon dolarlık yeni yatırımla genişletti.

Haberin Devamı

Bu amaçla inşa edilen 65 bin m2 kapalı alana sahip yeni hastane binasıyla birlikte Acıbadem Maslak Hastanesi, toplamda 106 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermeye başladı. Bu haliyle “İçinden cadde geçen” hastane olarak tanımlanan Acıbadem Maslak, aynı zamanda Acıbadem’in de en büyük hastanesi oldu. Acıbadem Genel Müdür Yardımcıları Tahsin Güney ve Rasim Topuz ile Acıbadem Maslak Hastanesi Başhekimi Dr. Cengiz Bavbek, Hastane Direktörü Öznur Yeğen yeni yatırıma ilişkin bir basın toplantısı düzenlediler. Güney grubun uluslararası bir sağlık markası olarak hızla büyüdüğünü belirterek, Türkiye’nin zorlu bir dönemden geçerken böyle büyük bir yatırımı gerçekleştirmenin çok önemli olduğunu söyleyerek, “Dolardaki artıştan tabii ki zarar gördük. Ama yatırımı tamamladık” diye konuştu. Yeni Zelanda’dan ve Fildişi’nden bile hasta geldiğini dile getiren Güney, “Fatmagül’ün suçu ne dizisi bu ülkede hit olmuş. Türkiye’yi bu nedenle seçmişler. Türkiye’nin marka değerinin artması sağlık açısından da ilginin artacağını gösteriyor” dedi.

Haberin Devamı

2 yılda 116 milyon dolara büyüttü

HOLLANDA’YA HASTANE

Acıbadem Genel Müdür Yardımcısı Rasim Topuz ise yeni yatırımın nedenini şöyle anlattı: “2009 yılında hizmete açılan Acıbadem Maslak Hastanesi’ne hasta talebinin artmasıyla yeni yatırım 2 yıl önce başlatıldı. 364 kişilik yatak kapasitesiyle Maslak hastanemiz Acıbadem’in en büyük özel hastanesi haline geldi.” Amaçlarının Avrupa ülkeleri de dahil global bir grup olmak olduğunu kaydeden Topuz, “Hollanda’da açtığımız merkezi şimdi hastane haline getiriyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!