2 iÅŸ için 100 bin baÅŸvuru

Güncelleme Tarihi:

2 iş için 100 bin başvuru
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 02, 2011 11:10

Türkiye'de işsizlik oranları düşsse de kamu kurumlarının ve dev şirketlerin iş ilanlarına rekor başvurlar gelmeye devam ediyor. Ziraat Bankası ve Mersin'de inşa edilecek Akkuyu nükleer santralindeki toplam 595 kişilik 2 iş ilanlarına yaklaşık 100 bin başvuru geldi.

Haberin Devamı

Ziraat Bankası'nın çeşitli pozisyonlar için duyurduğu 545 kişilik kontenjan için 88 bin kişilik rekor başvuru gelmişti. Şimdi de Mersin Akkuyu'da kurulacak olan nükleer santral da çalışmak üzere Rusya'da eğitim görecek 50 kişi için ise 9 bin başvuru yapıldığu ortaya çıktı.

AKKUYU'DA 400 KİŞİ İÇİN 9 BİN KİŞİ BAŞVURU

Rusya, Akkuyu Santralı'nda çalıştırmak için Türk gençlerini eğitime kararı alırken, 50 kişilik kontenjan için 9 bin başvuru geldi. Sıkı bir elemeye tabi tutularak 400 kişiye düşürülen öğrenciler, mülakata girecek.

AkÅŸam Gazetesi'nde Deniz Çiçek'in haberine göre, Rusya, Mersin'de kurulacak Akkuyu Nükleer Santralı'nda çalıştırmak üzere Türk gençlerini yetiÅŸtirme kararı alırken, Japonya'daki nükleer felaketin ardından Türk gençlerinin bu programa katılıp katılmayacağı merak konusu olmuÅŸtu.  Söz konusu programa yönelik baÅŸvuru süresi geçtiÄŸimiz günlerde dolarken, Türk gençlerden rekor baÅŸvuru geldi. Bu sene eylül ayında Rusya'ya gidecek 50 öğrencinin seçim çalışmaları yapılırken, 50 kiÅŸilik kontenjan için 9 bin kiÅŸilik baÅŸvuru geldi.  Bu proje için, mühendislik fakültelerinin fizik ve matematik derslerinin görüldüğü bölümlerinde okuma ÅŸartı getirilirken, baÅŸvuran 9 bin kiÅŸinin büyük bölümünün bu kriterleri taşımadığı saptandı.Â

MÃœLAKAT BEKLENÄ°YOR

Haberin Devamı

Bu ön elemenin ardından kalan 4.200 kişi de üniversiteye giriş sınavındaki puanına göre sıralanarak, 400 kişiye kadar düşürüldü. Yetkililer, başvuranların halen üniversite öğrencisi olması ve mezun olmaması nedeniyle, üniversiteye giriş puanını kriter olarak aldıklarını kaydetti. Kalan 400 öğrenci, 27 Haziran'da yazılı sınava girerken, şimdi mülakat aşaması bekleniyor.

Ziraat Bankası'na 88 bin kişilik rekor iş başvurusu

ZİRAAT BANKASI'NA DA 88 BİN KİŞİLİK REKOR BAŞVURU

Ziraat Bankası’nın çeşitli unvanlarda alacağı bin 545 kişilik kadroya rekor sayıda başvuru gerçekleşmişti. Banka’nın açtığı pozisyonlar için toplamda 88 bin 206 üniversite mezunu başvurmuştu.

Ziraat Bankası’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2011 yılının ilk yarısında bin 670 kişilik personel alımı gerçekleştiren Ziraat Bankası’nın açtığı sınavla bin 545 kişiyi daha kadrosuna dahil ederek yaklaşık 25 bin personel sayısına ulaşacağı ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!