2 bin 892 yeni yatırımcı Teknosa ile borsaya geldi

Güncelleme Tarihi:

2 bin 892 yeni yatırımcı Teknosa ile borsaya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Sabancı Grubu şirketlerinden Teknosa hisselerinin İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda (İMKB) işlem görmeye başlamasıyla 2 bin 892 yatırımcı ilk defa borsaya geldi.

Haberin Devamı

Teknosa İç ve Dış Ticaret AŞ hisseleri İMKB’de işlemlere, Sabancı Grubu yöneticileri ve İMKB Başkanı İbrahim Turhan’ın da katıldığı törende gong vuruşuyla başladı. İMKB Başkanı İbrahim Turhan, “İlk defa uzun bir süreden sonra borsada geriye dönen 4 bin 88 yatırımcıya ve ilk defa hisse senedi alarak borsaya katılan 2 bin 892 yatırımcımıza hoşgeldiniz diyorum” dedi.

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, Teknosa’nın Sabancı Topluluğu’nun en genç ve dinamik şirketlerinden biri olarak halka açıldıktan sonra da başarılarına devam edeceğini belirterek, “Teknosa başarılı halka arz sürecini yatırımcıların yoğun ilgisi ve İMKB’de işlem görmeye başlaması ile tamamladı. Teknosa’nın önümüzdeki dönemde İMKB’nin en değerli şirketlerinden biri olacağına inanıyorum’ diye konuştu.

Haberin Devamı

Sabancı Holding CEO’su Zafer Kurtul, “10 yılı aşkın bir zamandan sonra ilk defa bir Sabancı Holding şirketini halka açıyoruz. Teknosa, sektörünün yıldızı olan, Sabancı Holding’in göz bebeği olan bir şirket” dedi.

Sabancı Holding Perakende ve Sigorta Grup Başkanı Haluk Dinçer de, Teknosa’nın halka açılması ile yatırımcılara Sabancı Holding’in en dinamik ve büyüme potansiyeli taşıyan lider şirketi Teknosa’ya ortak olma imkanı tanıdıklarını ifade etti. Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane ise “Borsadaki bu ilk adımımız hisselerimizin ileriye dönük performansı için de umut verici” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!