GE Türkiye: Garanti’yi satmadan önceki büyüklüğü yakında yakalayabiliriz

Güncelleme Tarihi:

GE Türkiye: Garanti’yi satmadan önceki büyüklüğü yakında yakalayabiliriz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2012 00:00

General Electric (GE) Türkiye CEO’su Kürşat Özkan, 2010 yılında Garanti Bankası’ndaki yüzde 18.60’lık paylarını İspanyol BBVA’e satmadan önce GE’nin Türkiye’deki büyüklüğünün yaklaşık 1.5 milyar dolar olduğunu hatırlatarak, bu seviyeye önümüzdeki dönemde tekrar ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Özkan, Türkiye’de önümüzdeki birkaç yıl yüzde 15-20 büyümeyi beklediklerini ifade ederek, “Enerji, ulaştırma, havacılık ve sağlık sektörlerindeki büyümenin yanısıra, imalat ve mühendislik konusunda varlığımızın artması gerektiğini düşünüyorum” dedi.
Çift haneli büyüme
GE Yenilikçilik Barometresi araştırmasının sonuçlarını da açıklayan Özkan, burada GE’nin Türkiye faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. Garanti Bankası’ndaki hisselerin satışı öncesindeki büyüklüğe önümüzdeki dönemde tekrar ulaşmayı hedeflediklerini vurgulayan Özkan, “İmalat alanında yatırımlarımızı artırmak istiyoruz. Biz önümüzdeki dönemde çift haneli büyüme bekliyoruz” dedi.
En çok potansiyel enerjide
Yenilikçilik Barometresi araştırmasının, 22 ülkeden 2 bin 800 üst yönetici ile gerçekleştirildiğini, Türkiye’den de farklı sektörlerden 100 yöneticinin katıldığını belirten Özkan, Türk yöneticilere göre yenilikçilik bazlı büyüme potansiyeli taşıyan sektörlerin başında enerjinin geldiğini söyledi. İkinci sırada sağlık ve sonrasında telekomünikasyon sektörü geliyor. Türk yöneticilerin, diğer ülkelerden farklı olarak, gelecekte yenilikçiliğin büyük şirketler tarafından omuzlanacağına inandığını vurgulayan Özkan’ın verdiği bilgilere göre, bu oran dünyada yüzde 21 iken, Türkiye’de yüzde 53 seviyesinde.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!