Fransızlar doğruladı: "TAV'ın satışı ile ilgileniyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar doğruladı: TAVın satışı ile ilgileniyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2012 11:47

Akfen Holding ve Tepe İnşaat’ın TAV Havalimanları Holding’teki hisselerinin bir bölümünün satışı için başlattıkları süreçle Fransız inşaat şirketi Vinci ilgileniyor. Reuters'ın haberine göre, Vinci'nin CEO'su Xavier Huillard, TAV Havalimanları'nın hisseleriyle ilgilendiklerini doğruladı.

Haberin Devamı

Vinci'nin 2011 yılı sonuçlarına ilişkin analist toplantısında soruları yanıtlayan CEO Huillard, "TAV'ın havalimanları varlıklarıyla ilgili bir sürecin başlarındayız. Bu rekabetin içinde bulunuyoruz" dedi.

TAV'ın hisselerinin yüzde 40'ının satılacağına yönelik haberler geçtiğimiz günlerde medyada yer almıştı. Bu süreçle ilgilenen iki şirketin de Fransız Vinci ile Carlyle Group'la beraber hareket eden Qatar Investment Authority olduğu belirtilmişti.

TAV'ın yüzde 40'ının yabancı yatırımcıya satılması halinde Tepe İnşaat ve Akfen  Holding’in payları yüzde 8’e inecek, Sera Yapı Endüstri  yüzde 4’lük payını koruyacak.

Yüzde 40’ı halka açık

TAV Havalimanları Holding’te, Tepe İnşaat’ın yüzde 26.06, Akfen Holding’in yüzde 26.12, Sera Yapı Endüstri’nin ise yüzde 4.03 hissesi bulunuyor. Şirketin halka açık kısmı yüzde 40.28 düzeyinde bulunuyor.

Haberin Devamı

Şirketin piyasa değeri ise yaklaşık 1.8 milyar dolar seviyesinde bulunuyor.

TAV Havalimanları Holding CEO’su Sani Şener, “Akfen ve Tepe, hisselerinin bir bölümünü satıp, elde edecekleri başka alanlarda değerlendirmeyi planlıyor. Ancak, her iki grup da TAV’dan tümüyle çıkmayı düşünmüyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!