
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, geçen yıl erken rezervasyon sayesinde tahmini olarak yüzde 35-40'lara varan bir canlanma yaşandığını söyledi.
Ulusoy, şunları kaydetti:
"2011 yılında tahmini olarak 1,5 milyon kişi erken rezervasyon kampanyasından yararlandı. 'Tatil Herkesin Hakkı' ve 'Yerinizi Şimdiden Ayırtın' sloganları ile Kültür ve Turizm Bakanlığı önderliğinde 20 Ocak 2011 tarihi itibariyle başlattığımız ve Mayıs sonuna kadar devam eden kampanyanın ana hedefi, avantajlı ödeme kolaylıkları sağlayarak daha fazla vatandaşımızın tatil yapmasına olanak sağlamak, bu yolla iç turizmi canlandırmak ve Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin daha uygun ödeme koşulları ile seyahat ettiklerine yönelik yaygın algıyı değiştirmekti."
Ulusoy, “Erken rezervasyon kampanyaları etkili bir şekilde sürdürülmeye devam ederse, iç turizm piyasasında 2012 yılında da yüzde 30-35'lere varan bir büyüme sağlayacağı kanaatindeyiz” değerlendirmesinde bulundu.
TÜRK TATİLCİSİ ALIŞTI
ODEON Tours İç Pazar Müdürü Akın Aksu da Türk tatilcisinin artık erken rezervasyon ile tatillerini planlamaya alıştığını söyledi. Her geçen sene daha fazla kişinin erken rezervasyon ile tatile çıktığını anlatan Aksu, şöyle konuştu:
"Bu sene erken rezervasyonda yoğun bir ilgiyle karşılaştık. İlk dönem toplam sayılarını karşılaştırdığımızda artışın yüzde 30’ları bulduğunu söyleyebiliriz. Bu yıl sırasıyla en çok Kemer, Belek, Alanya, Lara, Bodrum, Çeşme, Marmaris Kuşadası ve Kıbrıs tercih ediliyor."
Erken rezervasyon sistemini kullanacaklara sigorta yaptırmalarını da öneren Aksu, "Tatile gidecek olanlar tarihleri belirlemelerine karşın son dakikada bir işlerinin çıkmasından endişe ediyorlarsa koşulsuz iptal hakkı sağlayan Erken Rezervasyon Sigortası yaptırabilirler" dedi.