Denizbank Facebook şubesi açtı

Güncelleme Tarihi:

Denizbank Facebook şubesi açtı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2012 17:25

Denizbank, Facebook'ta şube açtı. Bu şube aracılığıyla Facebook'ta hesabı olan müşteriler her günün 24 saatinde para transferi yapabilecek, kredi kartı, mevduat ve kredi hesaplarını görüntüleyebilecek.

Haberin Devamı

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, konuya ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, dünyada şu anda 800 milyona yakın Facebook kullanıcısı bulunduğunu, 2011 yılında dünyada sosyal medya pazarının 10 milyar dolardan fazla olduğunu, 2015 yılına gelindiğinde bu pazarın 30 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye'nin Facebook dünya sıralamasında 6. sırada yer aldığına ve 31 milyon kullanıcısı bulunduğuna dikkati çeken Ateş, bunun nüfusun yüzde 40'ına tekabül ettiğini, 18-34 yaş aralığında 21 milyon kullanıcı olduğunu ifade etti.

Soruları da yanıtlayan Ateş, dünyada Facebook'ta şube açan ilk bankanın Denizbank olduğunu dile getirerek, “Şube uygulamamız, Facebook'un içine konulan güvenliğiyle, her şeyiyle bizim kendi programımız” dedi.

Haberin Devamı

Bu tür mecraların güvenliğinin hem Türkiye'de, hem dünyada çok ciddi ve hassas bir konu olduğunun altını çizen Ateş, aslında internet ortamında hiçbir sistem için yüzde 100 güvenli denilemeyeceğini, banka olarak Facebook'ta şube açarken ise gereken tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Facebook ile parasal bir anlaşmanın söz konusu olmadığını belirten Ateş, “Bilgileriniz Facebook ile paylaşılmıyor. Orası tamamen ayrı bir finansal alan. Ayrıca şu an için Facebook'tan işlem ücreti alınmayacak” diye konuştu.

Hakan Ateş, alternatif dağıtım kanallarının şube network'üne göre daha verimli ve daha az maliyetli olmasına rağmen, kitlelerle dokunulduğu zaman rekabette ayrışmanın söz konusu olduğunu, bundan dolayı şubeleşmeye devam ettiklerini, bu tür uygulamaları fiziksel network'e alternatif görmediklerini ifade etti.

“Satış süreci son viraja girdi”

Bu arada, Hakan Ateş satış süreciyle ilgili sorular üzerine de “Şu an itibariyle satış süreci son viraja girdi. Şubat ayı içerisinde, Grup CEO'muz Peirre Mariani'nin ifade ettiği gibi süreç sonuçlanacak. Şube açılışlarımızda, 2012'ye dair hedeflerimizde değişen bir şey yok. Biz yine büyümeye, ürünlerimizi artırmaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Gelen tekliflerin beğenilmemesi durumunda satışın gerçekleşmeyebileceğine dair de Ateş, hissedarın böyle bir kararı bulunduğunu, Dexia'nın ifadelerinin de o şekilde olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Stratejik opsiyonların değerlendirilmesiyle yola çıkıldığını hatırlatan Ateş, “Zaten bu çok uzun bir süreç değil. 4 ay... Çünkü banka gibi birkaç milyar dolarlık satışlarda 8 ay, 1 seneye kadar uzamalar olabiliyor. Hissedarın vereceği karar doğrultusunda hareket edilecektir. Bu, icap kabul dediğimiz, birinin teklifinin karşı tarafın da kabulüne bağlıdır. Yani işin doğasında vardır” diye konuştu.

“350 bin kullanıcıya ulaşmayı hedefliyoruz”

Denizbank Perakende Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk de Facebook şubesiyle 350 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflediklerini, Facebook'a özel yeni kredi ürünleri, kredi kartı ürünleri geleceğini söyledi.

Haberin Devamı

Facebook'un şube uygulaması için Denizbank'a teşekkür ettiğini dile getiren Ertürk, kendilerine “Böyle yenilikçi bir entegrasyonun dünyada ilk defa bir Türk bankası tarafından sunulduğunu görmenin heyecan verici” olduğunu ilettiklerini kaydetti.

Facebook şubesi ile Facebook'ta hesabı olan müşterilerin her günün 24 saatinde para transferi yapabileceklerini, kredi kartı, mevduat ve kredi hesaplarını görüntüleyebileceklerini belirten Ertürk, yakın bir zamanda da kullanıcıların bu platformu kullanarak fatura ödeme, kredi kartı borcu ödeme, döviz ve fon alım satımı gibi işlemler de yapabileceklerini bildirdi.

Özellikle mevduat tarafında da ürünler sunacaklarını vurgulayan Ertürk, Facebook'taki şube üzerinden şu anda kredi başvurusu aldıklarını, önümüzdeki dönemlerde kredi kartı başvurusu da alacaklarını söyledi.

Tek kullanımlık şifre olmadan giriş yapılamıyor

Denizbank Bilgi Teknolojileri ve Destek Operasyonları Grubu Genel Müdür Yardımcısı Dilek Duman ise dün akşam itibarıyla Facebook sayfasını açtıklarını, teknolojinin tamamının İntertek tarafından geliştirildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

İnternette güvenlik konusunun tüm kullanıcıların her zaman en çok dikkat ettiği unsurların başında geldiğine işaret eden Duman, Facebook şubesi girişinde tek kullanımlık şifre uygulaması bulunduğunu, kullanıcının Facebook bilgileri ele geçirilmiş olsa bile söz konusu şifre olmadan uygulamaya giriş yapılamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!