Akbank'ta sürpriz istifa

Güncelleme Tarihi:

Akbankta sürpriz istifa
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 17:03

Akbank Genel Müdürü Ziya Akkurt görevinden istifa etti.

Haberin Devamı

Akbank'ın Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında, Akkurt'un bugün itibariyle görevinden ayrıldığı, bugün gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısında da Genel Müdürlük görevine Akbank Genel Müdür Vekili olarak görev yapan Sabri Hakan Binbaşgil'in atanmasına karar verildiği bildirildi.

ZÄ°YA AKKURT KÄ°MDÄ°R?

Akkurt, 1996 yılında Akbank’a Kurumsal Bankacılık Bölüm Müdürü olarak katıldı, 1997 yılında da Genel Müdür Yardımcısı olarak görev aldı. Ziya Akkurt, 2001 yılında baÅŸlatılan Yeni Ufuklar DeÄŸiÅŸim Projesi’nde aktif olarak görev aldı ve Ticari Krediler, Ticari ve Kurumsal Bankacılık ve Proje Finansmanları Bölümleri’ni yeniden yapılandırma sorumluluÄŸunu yürüttü. 2008 yılında Ak Yatırım Menkul DeÄŸerler A.Åž.’ye Genel Müdür ve Yönetim Kurulu BaÅŸkan Yardımcısı olarak atanan Akkurt, 2009 yılı Nisan ayında Kurumsal ve Ticari Bankacılık’tan sorumlu Genel Müdür Vekili olarak Akbank’ta çalışma hayatına devam etti.  Â

 

Haberin Devamı

Akkurt, aynı zamanda, 1996 - 2008 yılları arasında sırasıyla BNP-Ak-Dresdner Bank, BNP-Ak-Dresdner Finansal Kiralama şirketlerinde kredilerden sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2006- 2008 yılları arasında ise Akbank A.G./Almanya Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde de bulundu.

 

 

AKBANK'IN YENİ GENEL MÜDÜRÜ HAKAN BİNBAŞGİL

 

Hakan Binbaşgil 2002 yılında yeniden yapılanmadan sorumlu olarak Akbank'a katıldı. 2003 yılında Perakende Bankacılıktan sorumlu 2008 yılında da Akbank Genel Müdür Vekili oldu.

Â

Akbankta sürpriz istifa

Robert Koleji bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldu.

 MBA ve Finans Master derecesini LSU, Baton Rouge'dan aldı.

Â

Haberin Devamı

1986 senesinde kariyerine Accenture'da Yönetim Danışmanı olarak baÅŸladı, uzun yıllar Londra ofisinde çalıştıktan sonra Ä°stanbul ofisinde çalışmalarına devam etti.    Â

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!