Borusan: Özür dileriz, yol kazası yaşadık

Güncelleme Tarihi:

Borusan: Özür dileriz, yol kazası yaşadık
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2012 00:00

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, BMW Türkiye Temsilcisi Borusan Otomotiv’in Türkiye ralli şampiyonu Burcu Çetinkaya’nın Merve Sena Kılıç’la sundukları otomobil programındak sponsorluğu başörtü nedeniyle noktaladığı iddialarını bir basın toplantısıyla yanıtladı.

Haberin Devamı

Borusan Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryıldızın’ın da katıldığı toplantıda konuşan Uğur, ‘Otomobil Sevdası’ programına düzenli araç tahsisi yapıldığını ve devam edeceklerini söyledi. Sporcularla gerçekleştirilen sponsorluk görüşmelerinin başarısız yönetildiğini belirten Agah Uğur, marka müdürünün Borusan ilkelerine uymayan beyanları nedeniyle görevinden istifa ettiğini bildirdi. Uğur, “Hiçbir dil, din, ırk ayrımı yapmamız söz konusu degildir. Kamuoyundan özür diliyoruz” dedi.
Kraldan çok kralcı
Uğur, şöyle konuştu: “Bunun bir yol kazası olduğunu  düşünüyorum. Tabi ki burada kişilerin açıklamaları şirketleri bağlıyor. Bunun bir  daha olmaması için gerekli tedbirleri alıp yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir yol  kazası olmaması için ne yapmak gerekiyorsa onu yapacağız. İstifa eden marka müdürümüzün açıklamalarında Borusan Grubu’nun düşüncelerini yansıtmayan beyanlar vardı. ‘Kraldan çok  kralcı’ sözler vardı.”
BMW kullanımını durdurduğunu açıklayan Türkiye Motosiklet Federasyonu ile hiçbir ilişkileri olmadığını vurgulayan Agah Uğur, Burcu Çetinkaya ve Merve Kılıç’la herhangi bir temaslarının bulunmadığını söyledi. Uğur, “Bu olayın Borusan markasını kalıcı bir şekilde zedeleyecek bir şey olmadığını düşünüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sadece 3 adet BMW siparişi iptal oldu

BORUSAN Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Eşref Biryildiz, bir yol kazası yaşadıklarını ama bundan önce müşterilerine nasıl davranıyorlarsa bundan sonra da öyle davranmaya devam edeceklerini vurguladı. Biryıldız, başörtüsü tartışması nedeniyle sadece 3 adet BMW sipaşininin iptal edildiğini belirterek, “Bunlardan biri Adana diğer ikisi İstanbul’dan verilen siparişlerdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!