Yalova Belediyesi'nden bir ilk

Güncelleme Tarihi:

Yalova Belediyesinden bir ilk
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2012 15:51

Belediye Başkanı Yakup Koçal, personelinin performans ve motivasyonunu yükseltmek için yeni bir uygulama başlattıklarını, bundan böyle görevlilerin hizmet binalarında ve ofislerle çalışmak zorunda kalmayacağını söyledi. Başkan Koçal, çalışanların bir kafeteryada oturup çayını yudumlarken, isteyenlerin evinde, mutfağında yemek yaparken, dizüstü bilgisayarlar sayesinde işlerini yürütebileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Devrim" olarak nitelendirdiği bu projeyle artık büyük kamu binalarına ihtiyaç kalmayacağını belirtti. Yalova Belediyesi’nde 600 personel bulunduğunu ve yüzde 70’inin yeni sistemle çalışacağını anlatan Koçal, memurların artık kamu binasında değil, arzu ettikleri her yerde çalışabileceklerini söyledi. Belediye personelinin yeni sisteme geçilmesinden dolayı büyük heyecan duyduğunu belirten Koçal, şöyle konuştu:

YALOVA BELEDÄ°YESÄ° ÇALIÅžANLARI İSTEDİĞİ YERDE VE ZAMANDA ÇALIÅžACAK- Foto Galeri           Â
     Â
"Memurlarımız elinin altındaki laptopuyla istediği yerde çalışabilecek. Bu durum sadece ’home ofis’ gibi algılanmasın. Personelimiz arzu ettiği her yerde hizmet üretebilecek. Bu bizim için problem değil. Bizler verilen hizmeti, on-line olarak kontrol edebiliyoruz. Belediye başkanı olarak telefon üzerinden bunu rahatlıkla görebiliyorum."      

Haberin Devamı

İSTEDİKLERİ HER YERDE ÇALIŞABİLECEKLER / WEB TV
                Â
BaÅŸkan Koçal daha sonra bir kafeteryada yeni sistemle çalışmaya baÅŸlayan belediye personelini ziyaret etti. Sisteme adapte olmaya çalışan ve iÅŸlemleri bir kafeteryada yapan Yalova Belediyesi Ä°nsan Kaynakları ve EÄŸitim Müdürlüğü’nde görevli Alev Giray, bu sistemle çok daha iyi çalışacalarını söyledi. Giray, "Sistemin yabancılığını duymuyoruz. Gerekli eÄŸitimi de aldık. Kamu binalarına kalmıyoruz. 08.00-17.00 mantığı olmadan çalışmalarımızı sürdüreceÄŸiz. Kamu binalarında insanların dikkatleri sürekli dağılabiliyor. Bu ÅŸekilde daha çok verimli olacağımızı düşünüyorum" diye konuÅŸtu. Â

Yalova Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nde görevli Serpil İlgin ise evinde çalışmayı tercih ettiğini anlatırken, "Tüm dosya ve bilgilerime bilgisayarımdan ulaşabiliyorum. Mekana bağlı değilim artık. Gün içerisinde yapmam gereken işlere artık ne zaman yapacağıma kendim karar verebiliyorum. İşlerimi kendim ayarlıyorum. Bu sayede evdeki işlerime de zaman ayırabiliyorum" dedi.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!