Bilişimde de imarsız yapılaşmaya izin yok

Güncelleme Tarihi:

Bilişimde de imarsız yapılaşmaya izin yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2011 00:00

İmarsız yapılaşmanın sadece binalarda, mahallelerde olmadığını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, “Bilişimde de imarsız yapılaşmaya müsaade etmemeliyiz. Fiber altyapı isteyen usullere tabi olacak” dedi.

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de önümüzdeki on yılda bilişim altyapı yatırımının hız kesmeden devam edeceğini belirterek, “Fiber altyapı yapmak isteyenler bakanlığın usullerine tabi olacaklar. Aksi halde imarsız yapılaşma yaşanıyor. Buna müsaade etmeyiz” dedi.
Hukuki sorun oluyor
Yıdırım, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı(TBV) tarafından, Avea’nın ana sponsorluğunda düzenlenen ‘e Türkiye (eTR) Ödülleri’ için TBMM’de düzenlenen törende konuştu. İmarsız yapılaşmanın sadece binalarda, mahallelerde, köylerde ve şehirlerde olmadığına dikkat çeken Yıdırım, şunları söyledi:“Bilişimde de imarsız yapılaşmaya müsaade etmemeliyiz. Bu hukuk ve kalite sorunu olarak karşımıza geliyor. Önümüzdeki 10 yılda bilişim altyapısına yatırım hız kesmeden devam edecek.”
Fiber projesine destek
Türk Telekom tarafından yürütülen Fiber Dönüşüm Projesi ile santrallerdeki bakır bağlantıların fibere dönüştürüleceğini kaydeden Bakan Yıldırım, “Bakanlığın da destek verdiği bu proje altyapıya ciddi katkı sağlayacak. Bu konudaki kargaşayı ortadan kaldırmak için kuruluşla ilgili kanunda altyapı hizmetleri, geçiş hakları konusuna da açıklık getirdik” diye konuştu. Yıldırım, 2023 hedeflerinin evlere en az 100 megabit saniye hızında erişim olduğunu da değinerek, “Bu 1 gigabite kadar çıkabilir. Bunu mutlaka yapacağız. Eğer bunu yapamazsak biz tıkanırız. Artık kim yapacak kavgasını bir tarafa bırakıp, süratle bilgi otobanlarını her eve ulaştırmamız lazım” dedi.

Haberin Devamı

‘Kamudan vatandaşa hizmetler’ ödül aldı

TÜSİAD ve TBV tarafından gerçekleştirilen 9. eTR Ödülleri’nde, Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler kategorisinde Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ‘Otokontrol 5664’ projesiyle ödüle değer görüldü. Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler kategorisinde TSE ‘BelgeNET’ projesiyle, Kamudan Kamuya e-Hizmetlerde Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü ‘Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi’ projesiyle ödül aldı. Büyük Ölçekli Belediye ödülü, ‘Koski Mobil İş Takip’ projesiyle Konya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (KOSKI) verildi. Orta Ölçekli Belediye ödülü ‘Fatih Mobil’ projesiyle Fatih Belediyesi’ne verildi.

Haberin Devamı

Bilgi sistemi stratejisi kalkınmayla yapılacak

KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki yıl bilgi sistem stratejisini, kalkınma stratejisiyle birlikte gerçekleştireceklerini söyledi. 2014 yılında başlayacak olan 10. kalkınma planının hazırlıklarını yapacaklarını bildiren Yılmaz, “Kalkınmayı geniş çerçevede algıladık. Bunun sadece ekonomik değil, sosyal, çevresel, demokrasi ve hukuk boyutu var. Kalkınma süreçlerinin de bilgi toplumuyla yakından ilgisi var. Bilgi ve iletişim teknolojileri olmazsa olmazı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!