Sabancı, danışmana Carrefour’sa için ‘stratejik opsiyon’ yetkisi verdi

Güncelleme Tarihi:

Sabancı, danışmana Carrefour’sa için ‘stratejik opsiyon’ yetkisi verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2011 01:32

Sabancı Holding portföyünde yer alan Carrefoursa hisse senetlerine ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla bir finansal kuruluşu danışman olarak yetkilendirdiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Holdingin Kamuyu Aydınlatma Plotformu’na (KAP) yaptığı açıklamada bir finansal kuruluşun danışman olarak yetkilendirildiği belirtildi. Bu açıklama hisseleri İMKB’de işlem gören Carrefoursa’da tavan fiyata yükselişi beraberinde getirdi. Hisseler gün sonunda yüzde 9.35 yükselişle İMKB’nin en çok yükselen 5’inci şirketi oldu. Sabancı Holding Perakende Grubu Başkanı Haluk Dinçer, bu yetkinin sadece “değerlendirme” amaçlı olduğunu bildirdi.

1993 yılında geldi

33 ülkede 16 binin üzerinde market ile faaliyet gösteren perakende market zinciri Carrefour ile Sabancı Holding’in hipermarket ve süpermarket alanındaki ortaklığı, Carrefoursa adı 15 yıldır sürüyor. Carrefour, Türkiye’de ilk mağazasını 1993 yılında İçerenköy’de açtıktan sonra 1996’da Sabancı Holding ile iş ortaklığı yaparak CarrefourSa ismini aldı. 2005 mayısta gerçekleştirdiği satın alma operasyonuyla Gima ve Endi’yi bünyesine katan Carrefoursa bugün, 8 binden fazla çalışan ve 243 mağaza ile faaliyet gösteriyor. Carrefoursa’nın 2010 cirosu 1.6 milyar dolara ulaşıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!