Tek katlı villa yaşamı 525 bin dolardan başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Tek katlı villa yaşamı 525 bin dolardan başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 00:00

Arıkan Yapı, Büyük-çekmece’de Park Village Projesi’ni hayata geçiriyor. 70 milyon dolarlık yatırımla kurgulanan ‘gerçek müstakil yaşam’ modeline adım atmak 525 bin dolardan aşlıyor.

Haberin Devamı

BAHÇEŞEHİR’de Park City, Parkway Alışveriş Merkezi ve okul projelerine imza atan Arıkan Yapı, Büyükçekmece Göl Vadisi’nde tek katlı villa konseptli yeni projesi Park Village’i hayata geçiriyor. 70 milyon dolarlık yatırımla ‘gerçek müstakil yaşam’ modelini kurgulayan Arıkan Yapı, alışılagelmiş çok katlı, bitişik nizam ve büyük mekanlar yerine, tek katlı, tam müstakil ve optimum büyüklüklere sahip, içinde merdiven olmayan bir hayat tasarlıyor. Ocak ayından itibaren inşaatına başlanacak olan Park Village’de 144 tek katlı villa yer alacak. Park Village’de fiyatlar 525 bin dolardan başlıyor.
7 farklı villa tipi
312 dönüm arazi üzerinde 40 dönümlük bir alanın konuta ayrıldığı projede, büyüklüğü 250-300 ve 350 metrekare olan tek katlı, tavanları 3.30-5 metre yüksekliğinde, bahçeli, özel havuzlu 144 villa yer alıyor. Projede 270 bin metrekarelik bölüm yeşil alanlara ayrılırken, 1000 adet de zeytin ağacı dikilecek. Villa isimleri de Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarının tarihsel isimleri olan Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye olacak. 250, 300 ve 350 metrekare olarak 7 farklı tipte tasarlanan projede her villanın 1500 ile 2 bin metrekare arasında bahçesi de olacak. Ocak 2012’de başlayacak olan inşaatın Aralık 2013’te tamamlanarak, villaların teslim edilmesi planlanıyor.
Yüzde 35’i satıldı
Park Village’da 250 metrekare villalar 525 bin dolar, 300 metrekare villalar 600 bin dolar, 350 metrekare villalar ise 750 bin dolardan başlıyor. Ödeme şekli ise bedelin 3’te 1’i ön ödeme olarak alınıyor, 3’te 1’i 24 ay faizsiz firma bünyesinde kredilendiriliyor, kalanı ise konut tesliminde veriliyor. Projeyi 20 Haziran’da kendi müşteri portföyüne satışa çıkaran Arıkan Yapı, bu şekilde 144 dairenin yüzde 35’inin satışını tamamladı. Projenin prim yapmasıyla birlikte, villaların 1 milyon dolar etmesi bekleniyor.  Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, Park Village projesi için 2006 yılından beri çalıştıklarını belirterek, “Projeyi yapmak için Büyükçekmece uygun bir alan oldu. Büyükçekmece’deki arsayı bile zor bulduk. Arsa sahipleri hep daha büyük evlerin yapılmasından yana. Şu anda bizim 250 metrekarelik villamızın olduğu yere istesek 700-800 metrekarelik villalar da yapılabilirdi ama bizim tercihimiz bundan yana değil. Bundan sonraki süreçte de tek katlı villa tarzımızı bozmayacağız” diye konuştu.
İstanbul dışına da çıkacak
Tek katlı villa segmentini birçok şehire götüreceklerini söyleyen Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, “Biz bu projeyi yapıp daha sonra köşemize çekilmeyeceğiz. Aynı bölgede projenin ikinci etabını yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İstanbul dışında da İzmir, Kayseri, Ankara, Konya ve Gaziantep ilgimizi çekiyor. Tek katlı villa segmenti ile Türk halkının geleneksel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Organik tarım yapılacak şenlikler düzenlenecek

Haberin Devamı

PARK Village’de bir medyan, köy kahvesi ve soysal tesislerin de bulunduğuna dikkat çeken Habip Arıkan, “Bu özelliklerle çok farklı bir konsept sunacağız. İsteyenler bahçelerinde rdrframe1 organik tarım yapabilecek. Bu proje güzel bir örnek teşkil edecek. Organik ortamda yaz kış sebze yetiştirme imkanı sunulacak. Proje içerisinde hizmet verecek ziraat mühendislik birimi bahçeler hakkında tüm desteği verecek. Her türlü bitki ve fide temini, ilaçlama, gübreleme ve peyzaj desteğine her an ulaşılabilecek” diye konuştu. Arıkan, hasat şenlikleri düzenleyeceklerini, rekoltenin bir kısmını ürüne dönüştüreceklerini de vurguladı.

İstanbul’da kasaba hayatı yaşatacak

Haberin Devamı

İSTANBUL gibi büyük bir metropolde yaşamanın üzerimizde yarattığı baskının herkese hayaller kurdurduğunu anlatan Habip Arıkan, projeyi şöyle değerlendirdi: “Bazen yoğun bir trafiğin ortasında, bazen bitmek bilmeyen toplantılarda, bazen de bir vapurun güvertesinde ufka daldığımızda. Hep hayal etmezmiyiz bu kargaşadan uzaklaşmayı, gitmek istemezmiyiz Çeşme’ye, Bodrum’a hatta Kaş’a. Hepimiz kurmaz mıyız bir kasaba hayali ve yaşamak istemez miyiz oralarda. Ama bırakamayız İstanbul’u. İşte Park Village İstanbul’un yanıbaşında İstanbul aşıklarına kasabalı bir hayatı doyasıya yaşatacak bir proje. Park Village gerçekten bir evden çok daha fazlası. Geleneksel konut mimarisindeki avlu kavramı modern yorumuyla Park Village’da tekrar karşımıza çıkıyor. Açık hava, güneş ışığı ve peyzaj öğeleriyle doğanın güzelliğini dışarıdan içeriye aktaran, evinizin iç mekanlarıyla bütünleşen iç bahçeler aynı zamanda rahatlatıcı bir atmosfer ve tamamen size özel bir dünya.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!