Tek katlı villa konseptine 70 milyon lira yatırdı İstanbul dışına da çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Tek katlı villa konseptine 70 milyon lira yatırdı İstanbul dışına da çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 00:00

Arıkan Yapı, Bahçeşehir’deki Park City, Parkway Alışveriş Merkezi ve okul projelerine imza attıktan sonra, Büyükçekmece Göl Vadisi’nde 70 milyon dolarlık yatırımla ‘tek katlı villa’ konseptiyle Park Village projesine başladı.

Haberin Devamı

Ocak ayından itibaren inşaatına başlanacak olan projede, 144 tek katlı villa yer alacak. Tek katlı villa segmentini bir çok şehire götüreceklerini söyleyen Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, “Biz bu projeyi yapıp daha sonra köşemize çekilmeyeceğiz. Aynı bölgede projenin ikinci etabını yapmak için çalışmalarımız sürüyor. İstanbul dışında da İzmir, Ankara, Konya ve Gaziantep ilgimizi çekiyor. Tek katlı villa segmenti ile Türk halkının geleneksel ihtiyaçlarını karşılamak istiyoruz” diye konuştu.
Yüzde 35’i satıldı
Proje hakkında bilgi veren Habip Arıkan, şunları söyledi: “Projenin arazisini farklı bir şirketten hasılat paylaşım modeli ile aldık. Proje toplam 312 bin metrekare alan üzerine konumlanırken, bu alanın 270 bin metrekaresini peyzaja ayırdık. 1500 metrekare bahçe alanı içerisindeki 250 metrekarelik villaların fiyatları 525 bin dolardan başlıyor. 300 metrekarelik villalar ise 600 bin dolardan başlıyor. Elimizde sadece bir tane kalan 350 metrekarelik villaların satış fiyatı ise 750 bin dolar. Haziran ayından itibaren öncelikli olarak kendi müşteri portföyümüzü kullanarak satışlara başladık. Şu ana kadar yüzde 35’i satıldı.”
Park Village projesi için 2006 yılından beri çalıştıklarını belirten Arıkan Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, şöyle konuştu: “Projeyi yapmak için Büyükçekmece uygun bir alan oldu. Bu şekilde bir yapılaşmayı şehir içinde yapmamız mümkün değil. Hem yapısından hem de arsa fiyatlarından dolayı.
Villaya devam
Büyükçekmece’deki arsayı bile zor bulduk. Arsa sahipleri hep daha büyük evlerin yapılmasından yana. Şu anda bizim 250 metrekarelik villamızın olduğu yere istesek 700-800 metrekarelik villalar da yapılabilirdi ama bizim tercihimiz bundan yana değil. Bundan sonraki süreçte de tek katlı villa tarzımızı bozmayacağız.”

Haberin Devamı

1000 zeytin ağacı ekilecek

ARIKAN Yapı Genel Müdürü Habip Arıkan, proje için 1000 civarında yaşı ilerlemiş zeytin ağacı getireceklerini söyledi. Projenin simgesi olarak zeytin ağacını belirlediklerini dile getiren Arıkan, “Villa isimleri Ege bölgesinde zeytinin en iyi yetiştiği yerleşim alanlarının tarihsel isimleri olan Sardes, Thera, Lagina, Claros, Larisa, Alinda ve Trilye. Park Village’dan villa alanlarla birlikte hasat şenlikleri düzenleyeceğiz. Ürünlerin bir kısmını sıktırıp zeytinyağı, kalanını sofralık zeytin yaptıracağız. Projenin içerisinde bir köy meydanı ve köy kahvesi olacak” diye konuştu. Park Village’ın ev sahiplerine  organik ortamda yaz kış sebze yetiştirme imkanı sunacağını da belirten Arıkan, “Proje içerisinde hizmet verecek ziraat mühendislik birimi bahçeler hakkında tüm desteği verecek. Her türlü bitki ve fide temini, ilaçlama, gübreleme ve peyzaj desteğine her an ulaşılabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!