Avrupa helikopteri Aselsan’la görecek Roketsan’la vuracak

Güncelleme Tarihi:

Avrupa helikopteri Aselsan’la görecek Roketsan’la vuracak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 00:00

Fransız, Alman ve İspanyol ortaklı Avrupa’nın en önemli savunma firmalarından Eurocopter, helikopterlerinde Türk ürünlerini kullanacak.

Haberin Devamı

Firma yöneticisi Thomas Hein, EC-635 helikopterlerini Aselsan’ın görüntüleme, Roketsan’ın “Cirit” roketiyle satacaklarını açıkladı. Hein, Türkiye’de yeni ortaklıklara da açık olduklarını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 15 helikopterlik ihalesinden pay almaya çalışan Eurocopter firması, Türkiye’deki etkinliklerini açıkladı. Firmanın Avrupa Pazarlama ve satıştan sorumlu başkan yardımcısı Thomas Hein, uzun zamandır Türkiye’de olduklarını, Türkiye ile ilişkilerde yeni bir adım atmayı istediklerini belirtti. Bu amaçla ellerindeki hazır ürünleri vermekten çok Türk endüstrisi ile işbirliği yaparak ihtiyaçları karşılayacak çözümlerin peşinde koştuklarını kaydeden Hein Türkiye ile işbirliklerini şöyle açıkladı:
Aselsan ve Roketsan firmalarıyla önemli anlaşmalar yaptık. Bu anlaşmaların temelinde 3 neden bulunuyor. Ürünlerde Amerikan ihracat lisansı şartı aranmıyor, kalite yüksek, fiyat düşük. Eğer tüketici başka bir ürün isterse parası karşılığında başka bir ürün konur ama standart donanımda Aselsan’ın termal görüntüleme sistemi bulunacak.
“Cirit” vuracak
Helikopter’de yine Roketsan üretimi “Cirit” bulunacak. Cirit roketleri, lazer güdüm sistemi ile rakiplerinden daha yüksek isabet oranına sahip. Aynı Aselsan ürününde olduğu gibi ihracat sınırlaması olmaması, kalite ve fiyat avantajlarını da taşıyor. Türkiye’den benzer başka ürünleri de almak kullanmak istiyoruz. Bunun için devam eden görüşmelerimiz var.Eğer yeterince geniş bir filo olursa Türkiye’de bir eğitim merkezi kurmak gündeme gelir. Buna olumsuz bakmıyoruz, ancak bizce dünyada daha az bulunan bakım merkezi daha önemli. Bunun için bir firmayla helikopter bakımı için görüşmelere başladık.Bazı helikopterlere takılı silah sistemleriyle ilgili atış testlerini şu anda Güney Afrika Cumhuriyeti’nde yapıyoruz. Biz bu testleri Türkiye’de yapmak istiyoruz.”

Haberin Devamı

EC635 Ortadoğu pazarına giriyor

1998 yılından bu yana üretilen EC-635 helikopterlerinin pek çok versiyonu bulunuyor. 8 kişi taşıyan ve genel maksat helikopteri görevini üstlenen helikopterler Portekiz, İsviçre, Birleşik Arap Emirlikleri gibi pek çok ülke tarafından tercih edildi. Irak’ın 24 adet satın almayı planladığı helikoptere Ortadoğu’dan da talep var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!