Yunanlı gelinler Türkiye'de kiralık gelinlik arıyor

Güncelleme Tarihi:

Yunanlı gelinler Türkiyede kiralık gelinlik arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2011 13:10

Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan'dan gelinlik almak için Edirne'ye gelen genç kızlar “Kiralık gelinlik” teklifine hayır cevabı alınca ülkelerine eli boş dönüyor.

Haberin Devamı

Evlenme hazırlığı yapan Yunanistan'lı genç kızların Türk gelinliklere ilgisi devam ediyor. Daha önce satın aldıkları gelinlikleri, ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle kiralamak isteyen genç kızların evlilik hayalleri de ekonomik krize takılıyor.

Sözlüm Çeyiz Mağazası sahibi Ahmet Muranlı, Yunanistan'dan gelen ve evlenme hazırlığı yapan genç kızların, Türk gelinliklerine ilgilerinin devam ettiğini fakat ülkelerinde yaşanan kriz nedeniyle gelinlikleri satın almak yerine kiralama yöntemine başvurduklarını belirtti.

ELLERİ BOŞ DÖNÜYORLAR

Gelinlikleri kiralama yöntemiyle de vermedikleri için Yunan kızların bir çoğunun ülkelerine eli boş döndüğünü ifade eden Muranlı, şunları söyledi:
“Bizim kızlarımız düğün arifesinde nasıl çeyiz hazırlıyorsa Yunanlı gençlerde ekonomik krizden önce aynı şekilde çeyiz hazırlıyorlardı. Düğün alış verişi için Edirne'ye geliyor. Gelin mutlaka giyeceği gelinliği buradan alıyordu. Hatta düğünlerini burada yapan bile vardı. Hiç bir zaman pazarlık yapmazlardı. Fiyatı neyse parasını verip, memnun bir şekilde dükkandan ayrılırlardı.

Yunanistan'daki kriz sonrası genç kızlar gelinlik alamaz duruma geldi. Genelde gelenler gelinlikleri kiralamak istiyor. Bizde kiralık yöntemiyle gelinlik vermediğimiz için bir çok genç gelinliği inceledikten sonra dükkandan ayrılıyor. Biz 20 yılı aşkın süredir bu işi yapıyoruz. Hiç kiralık gelinlik vermedik. Keşke imkanımız olsaydı da onlara da yardımcı olabilseydik. Bu kriz bizleri de olumsuz etkiliyor. Kriz döneminin bir an önce geride kalmasını temenni ediyorum. Umarım her şey eskisi gibi olur.”

Gelinlik satıcısı Zeynep Özdemir'de, Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle işlerinde gözle görülür bir azalmanın olduğunu belirtti. Türkiye'de gelinlik fiyatlarının Yunanistan'dan daha ucuz olduğunu ifade eden Özdemir,”Hal böyle olunca önceden Yunanlı kızlar bizden gelinlik almaya geliyorlardı. Türk gelinliklerini çok beğeniyorlardı. Şimdi artık bizden de alamaz duruma geldiler. Gelinliği kiralamak istiyorlar. Ona da biz razı gelmiyoruz. O yüzden ülkelerine eli boş dönüyorlar” dedi. Edirne'de gelinlikler 800 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!