Turkcell’in 9 aylık cirosu 6.9 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’in 9 aylık cirosu 6.9 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 00:00

Turkcell Grubu yılın üçüncü çeyreğinde gelirlerini geçen çeyreğe göre yüzde 10.9, yıllık bazda ise yüzde 8.6 oranında artırarak, tarihinin en yüksek seviyesi olan 2 milyar 527 milyon liraya ulaştı.

Haberin Devamı

9 aylık cirosu da 6 milyar 924 milyon lira olan Turkcell Grubu’nun, üçüncü çeyrek net kârının 537 milyon lira olduğunu söyleyen Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Ses dışı gelirlerimiz de yüzde 24’lük bir artış kaydetti. 4 yıl önce yüzde 12 olan ses dışı gelirlerimiz ikiye katlanarak toplam gelirler içinde payını yüzde 24.3’e çıkardı. Mobil internet ve 3G’ye yaptığımız yatırımla, ektiğimizi biçme dönemine girdik” dedi.

İnternet kullanımı SMS’i geçti
Gelirlerin artışında en büyük tetikleyicinin mobil internet olduğunu belirten Ciliv, şunları söyledi: “İnternet kullanımı ilk defa kısa mesaj kullanımını (SMS) geride bıraktı. Buradaki artış önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. Birim fiyatı yüzde 32 ucuzlamasına rağmen gelir anlamında büyük katkı sağlayan mobil internet trafiği de yüzde 149 oranında arttı. Mobil internet kullanıcımızın sayısı 8.1 milyondan, 12.1 milyona ulaştı. Mobil internet trafiği, 2011’in üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 2.5 kat arttı. Aynı dönemde Turkcell’in mobil internet gelirleri de yüzde 72 oranında artarak 207 milyon lira oldu. Kullanım bazında birim fiyatlar ise bir yılda yüzde 32 düştü. Abone başı mobil internet kullanımı ise yüzde 67 oranında artış gösterdi.”

Haberin Devamı

1.3 milyon yeni abone
Son 6 ayda abone sayısını 1.3 milyon artırarak toplam 34.4 milyon aboneye ulaştıklarını anlatan Ciliv, şöyle devam etti: “2011’in üçüncü çeyreğinde 368 bin net abone alımı kaydederek toplam abone sayımızı 34.4 milyona yükselttik. Burada faturalı abone sayımız 11 milyon seviyesini aşarken, toplam abone içindeki payı da yüzde 32 seviyesinde. Öte yandan abone başı aylık ortalama kullanımı da yıllık bazda yüzde 13 artışla 222 dakikaya yükseldi.”

Bağımsız üyelerle gelişme kaydederiz

SÜREYYA Ciliv, Turkcell genel kuruluna ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Turkcell’in operasyonel işleri iyi gidiyor. Ümit ediyorum ki kısa zamanda genel kurul, yönetim kurulu gibi konularda da daha çok iyi haberler vereceğiz. SPK’nın açıkladığı yeni yönetmelikle Turkcell yönetim kurulundaki bağımsız üyelerin sayısının artması istendi. Turkcell de bu konuda gerekli işleri yapacak, genel kurulda onaylatacak, temettülerini dağıtacak, yoluna devam edecek. Bir süreç bu ama kesin tarih veremiyorum. Yeni yönetmeliklerle, bağımsız üyelerin artmasıyla Turkcell’e odaklı yönetim kurulumuzda gelişme kaydedeceğimizi düşünüyorum. O yüzden iyimserim.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!