23 vilayete 93 şubeyle yayıldı, OSB’ye ‘köfte fabrikası’ da kuruyor

Güncelleme Tarihi:

23 vilayete 93 şubeyle yayıldı, OSB’ye ‘köfte fabrikası’ da kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 00:00

Türkiye’nin en yaygın yerli ‘köfte restoran’ zinciri olmayı başaran Köfteci Ramiz, 23 vilayette 93 şubeye ulaştı. Aralık sonunda 108 şubeye çıkacak firma, Akhisar OSB’de 10 bin metrekare kapalı alana sahip bir fabrikayı ‘köfte fabrikasına’ dönüştürüyor.

Haberin Devamı

MANİSA Akhisarlı Köfteci Ramiz, Türkiye’nin en yaygın yerli köfte restoran zinciri olmayı başardı şimdi Avrupa’ya yayılmak için de masaya oturdu. 23 vilayette 93 şubeye ulaştıklarını söyleyen Köfteci Ramiz Genel Müdürü Bülent Taşkınlar, “Aralık ayı sonuna kadar 108 şubeye çıkacağız. Akhisar Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bir Fransız makine üreticisinden satın aldığımız fabrikayı dönüştürüyoruz. 10 bin metrekare kapalı alana sahip fabrikaya tüm üretimimizi taşıyacağız. 4 ay içinde bu yatırımızı tamamlayacağız” dedi. Lyon merkezli bir Avrupalı döner üreticisiyle de Avrupa pazarına ‘markalı köfteci’ olarak girmek için görüşmelerin son aşamaya geldiğini anlatan Bülent Taşkınlar, “Yakında tüm ayrıntıları açıklayacağız. Hedefimiz ‘Ramiz Köfte’ olarak önce Almanlar’a sonra da tüm Avrupalılar’a yeni bir lezzet sunmak” dedi.
İstanbul’da 56 restoran
Bülent Taşkınlar, sadece İstanbul’da 56 restoran olduklarını belirterek şöyle konuştu: “Kira sözleşmelerini imzaladığımız 15 yeni restoran yatırımı var. Akbatı ve Arenapark’ta 92 ve 93’üncüyü açtık. 94’üncüyü Nilüfer Carrefoursa’da açacağız. 95’inci Pendik iskelesinde olacak. Aralık sonuna kadar 15 tane açılacak. Yıl sonunda 108 Köfteci Ramiz olacak.”
Üretim tarafında da yatırıma devam ettiklerini söyleyen Bülent Taşkınlar, “Akhisar OSB’de 10 bin metrekarelik bir fabrika aldık. Burası daha önce tarım makineleri üreten bir Fransız firmasına aitti. Bütün üretimimizi bu fabrikaya taşıyacağız. Köftenin dışında zeytin ve zeytinyağı, sucuk da üretiyoruz. Üretim kapasitemiz tabii ki yükselecek. Üretimde çalışan sayımız şu anda 83, yeni yere taşınınca 110 kişi olacak. 4 ay sonra tamamen yeni yerimizde üretime başlayacağız” dedi. Taşkınlar, yeni ‘köfte fabrikası’ için 1 milyon 350 bin dolarlık bir yatırım gerçekleştireceklerini belirtti.
Ciro 50 milyona gidiyor
Kendilerine ait ana şirketin 2010’da 31 milyon lira ciro yaptığını söyleyen Bülent Taşkınlar, “Bu yıl yüzde 30-35 büyüyoruz. Bizim ciromuz 50 milyon liraya gidiyor. Bize ait restoran sayısı 14. Ancak franchise şubelerimizle genel ciro 120 milyon lirayı aşacak. Zincirin genel istihdamı 1500 kişiye yaklaşmış durumda” diye konuştu.

Haberin Devamı

Avrupa’da ‘Ramiz Köfte’ oluruz, çorba ve tatlı değişir

Haberin Devamı

KÖFTECİ Ramiz Genel Müdürü Bülent Taşkınlar, Avrupa pazarı için Lyon merkezli bir yatırımcı grupla ortaklık anlaşması yapmak üzere olduklarını belirterek şu bilgileri verdi: “Türk köftesinin de döner gibi markasız olmasını istemiyoruz. Ramiz olarak yayılmak istiyoruz. Türkiye’deki yerli dana etleri gibi ‘et bulabilecek miyiz’ diye Avrupa’da 8 bölgede inceleme yaptık. Berlin öne çıktı. Döner koymayacağız. Avrupalı mercimek ya da tavuk suyuna çorbayı istemeyebilir. Soğan çorbası ya da kremalı mantar öne çıkabilir. Türkiye’deki Ramizlerde, kemalpaşa, kadayıf, höşmerim gibi tatlılar var ama Avrupa’da başka tatlılar olabilir.”

Makedonyalı Ramiz kurdu

Haberin Devamı

MAKEDONYA Prilep’te 1908’de doğan Ramiz (Taşkınlar) kardeşi Rasim ile 1917’de Türkiye’ye gelir. Amcası Demir’in yanına Akhisar’a yerleşir. İstanbul’da Hüsnütabiat Lokantası’nda çalışır. 20 yaşında Akhisar’da Makedonya’dan bildiği köfteyi satmak için Köfteci Ramiz’i açar. Soğan, kıyma ve tuzla yaptığı köfteyi tereyağında kızartılmış pide üzerinde servis eder. 1970’te vefat eden biri kız 5 çocuk babası Ramiz Taşkınların çocukları franchising sistemi ile Türkiye’nin en yaygın yerli köfte zinciri yapmayı başardı.

Genç bilişimciler, 10-25 TL’lik ‘gigbizz’i kurdu

DOĞU Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Teknolojileri ve Programcılığı Bölümü mezunu Esra Akdere ile Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü Mezunu Ayşegül Karaman, ortaklığında kurulan Apollo Bilgi Teknolojileri ve İletişim Hizmetleri Tasarım ve Mimarlık Ltd.’in ilk projesi, bilişim öğrencileriyle hayata geçti. Herkesin, yeteneklerini, tecrübelerini, becerilerini 10-25 TL fiyat aralığında satabileceği www.gigbizz.com’u kuran Esra Akdere “Autocad dersi vermekten tarot falı bakmaya, direksiyon dersinden, İngilizce çeviriye kadar her ürün 10-25 TL’ye satılabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!