İsviçreli bankalar ABD’ye milyarlarca dolar ödeyebilir

Güncelleme Tarihi:

İsviçreli bankalar ABD’ye milyarlarca dolar ödeyebilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2011 00:00

İsviçreli bankalar, vergi kaçırmak amacıyla bu ülkedeki bankalara para yatıran kişilerin isimlerini ABD’den sakladığı için milyarlarca dolarlık uzlaşmaya varmak durumunda kalabilir.

Haberin Devamı

Bloomberg haber ajansının konuya yakın kaynaklara dayandırarak verdiği haberde, ABD’de başlayan bir inceleme sonrasında, İsviçre’de, ABD’li vatandaşların vergi kaçırmak amacıyla bankalara para yatırdığı, bankaların ise bu gizli hesapları Washington’dan sakladığı ortaya çıkarıldı.

 

Bankalar şimdi bu inceleme sonrasında, ABD’li savcılarla uzlaşmak adına milyarlarca dolar ceza ödeyecek.     

           

İsviçreli bankalar arasında Credit Suisse gibi önemli finans kuruluşları da yer alıyor.     

        

PARAYI ÖDEME YOLUNU SEÇECEK   

Bloomberg haber ajansına konuşan ancak isimlerinin saklı kalmasını isteyen beş kişiye göre, Suisse’in ABD’li müşterilerinin ABD Ulusal Vergi Dairesi’nden hesaplarını saklamalarına yardımcı oldu.  

        

Haberin Devamı

Denizaşırı yatırımlar konusunda önde gelen ülkelerden biri olan İsviçre, yeni incelemeleri durdurmak isterken, on yıllardır devam eden gizlilik politikasından vazgeçmek istemiyor.  

   

ABD merkezli finansal danışmanlık şirketi Caplin & Drysdale Chartered’ın vergi uzmanı H. David Rosenbloom, “İsviçreli bankalar, büyük bir ihtimalle gerekli cezayı ödeyip, bu incelemelerden kurtulma yolunu seçecek” diye konuştu.            

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!