Turizmciler, Tarihi Yarımada'ya kongre merkezi istiyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmciler, Tarihi Yarımadaya kongre merkezi istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 14:38

Son yıllarda dünya kongre turizminde yıldızı parlayan İstanbul, yaklaşık 300 şehir arasında, 7.’ci sırada bulunuyor. İstanbul, dünya genelindeki kongre turizminde ilk 5 arasında yer almayı hedefliyor.

Haberin Devamı

Kente olan yoğun kongre ve toplantı talebine değinen BW Plus The President Hotel Genel Koordinatörü Recep Arifoğlu, son dönemlerde Tarihi Yarımada’ya olan kongre ve toplantı talebindeki yüksek ilgiyi kaydederek, “Sultanahmet’in en büyük ihtiyacı, bir kongre merkezi yapılmasıdır” dedi.

Kongre turizmine gelen turistlerin büyük çoğunluğunun, ayrılmadan önce Sultanahmet’teki tarihi ve kültürel yerleri ziyaret ettiğini anlatan Recep Arifoğlu, şunları söyledi:

"Toplantı yapacak yabancı şirketler ve organizatörler hem toplantılarını yapmayı, hem de şehrin yoğun trafiğine girmeden Tarihi Yarımada’yı görmeyi istiyorlar. Bu nedenle, Tarihi Yarımada’ya bir kongre merkezi gereklidir. Örneğin, Yedikule’deki Gazhane’nin bulunduğu alan, Sultanahmet Adliye binası veya başka bir alan, kongre merkezine dönüşebilir. Nitekim Tarihi Yarımada, hem tarihi ve kültürel zenginliği, hem ciddi yatak kapasitesiyle kongrelere ev sahipliği yapmaya hazırdır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!