Adese halka açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Adese halka açılıyor
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 12:58

İttifak Holding'in perakende şirketi Adese'nin yüzde 29,39'u, ek satışla birlikte yüzde 33,8'i halka açılacak. Taleplerin 25-26-27 Ekim tarihlerinde toplanacağı halka arzda fiyat aralığı 7,75 ile 9,75 olarak belirlendi.

Haberin Devamı

Ak Yatırım liderliÄŸinde halka arz edilecek ÅŸirketin, halka arzla ilgili hazırlanan ve Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) ilan edilen fiyat tespit raporuna göre yüzde 22 ile yüzde 35 arasında bir halka arz iskontosu bulunuyor. Åžirketin yüzde 29,39'unun, ek satışla birlikte yüzde 33,8'inin halka açılacağı arz sonrasında Adese'nin piyasa deÄŸeri 232,5 - 292,5 milyon TL olacak. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 40'ı yurtiçi bireysel yatırımcılara, yüzde 20'si yurtiçi kurumsal yatırımcılara, yüzde 40'ı ise yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldı. Adese halka arzının toplam büyüklüğü, ek satış hariç 68-86 milyon TL aralığında olacak.Â

"HALKA ARZ SONRASI YENİ MAĞAZALAR AÇILACAK"

Halka arz süreci dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan İttifak Holding CEO'su ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, 1988'de çok ortaklı bir yapı olarak Konya'da kurulduğunu, 1993'de holdingleştiğini, 1994'de SPK kaydının yapıldığını ve 2009'da İMKB'ye kote olduğunu söyledi. Keser, Holding'in 2010 yılı konsolide cirosunun 774,8 milyon TL'ye ulaştığını kaydetti.

Haberin Devamı

Holding'in bünyesinde makarnadan alışverişe kadar toplam 17 iştirakin bulunduğunu bildiren Keser, bu iştiraklerinden olan ve alışveriş sektöründe faaliyet gösteren Adese'nin halka açılmasına karar verdiklerini açıkladı. Halka arz sonrasında yeni mağazalar açmayı hedeflediklerini dile getiren Keser, önümüzdeki süreçte organik ve inorganik büyümelerle Adese'nin pazardaki konumunu daha da güçlendirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

"TALEP TOPLAMA YARIN BAÅžLIYOR"

Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben, Ak Yatırım Menkul Değerler liderliğinde Adese'nin halka arz edileceğini söyledi. Sermaye artışı ile tamamlanacak Adese'de halka arz oranının yüzde 29,39, ek satışla birlikte bu oranın yüzde 33,8 olacağını bildiren Erben, taleplerin ise 25-26-27 Ekim tarihleri arasında toplanacağını duyurdu.

Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci, küresel krizin etkileri sonucunda halka arzların yavaşladığına işaret ederek, "Adese'nin halka arzıyla beraber piyasalarda yaşanan bu kilidin açılmasını hedefliyoruz" dedi. Halka arzda fiyatlamanın, piyasalarda yaşanan volotilite göz önünde bulundurularak oldukça cazip tutulduğunu belirten Penbeci, oluşan fiyat aralığının ise İMKB'de işlem görecek perakendecilerin mevcut piyasa değerlerine oranla yüzde 25 iskonto ifade ettiğini kaydetti. Halka arz gelirlerinin kullanımına ilişkin olarak Penbeci, "Şirket, İstanbul'daki operasyonlarını büyüterek ölçek ekonomisinin nimetlerinden daha fazla yararlanmayı planlamaktadır" dedi.

"HALKA ARZ GELİRLERİNİN ÖNEMLİ BÖLÜMÜ BÜYÜMENİN FİNANSMANIDA KULLANILACAK"

Toplantının ardından soruları yanıtlayan İttifak Holding CEO'su ve Adese Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Keser, halka arz gelirlerinin nerelerde kullanılacağına ilişkin bir soru üzerine, "Halka arz gelirlerini genel olarak büyümenin finansmanında kullanacağız çok çok ciddi bölümünü. Bir bölümünü borçlarımızın finansmanında kullanacağız" yanıtını verdi. Adese'nin mağazalaşmada Marmara bölgesine ağırlık vereceğini, orta ve uzun vadede ise Türkiye'nin sağında ve solunda genişlemeyi düşündüklerini dile getiren Keser, "2015 yılı sonunda 200 mağazaya ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

"ADESE'NÄ°N YATIRIM GÃœNDEMÄ°NDE GAYRÄ°MENKUL YOK"

Adese'nin 2010 milyon TL gayrimenkul portföyü olduğu ve bu portföyün gayrimenkul projesine dönüşüp dönüşmeyeceğinin sorulması üzerine Keser, "Böyle bir yapımız kesinlikle yok. Gayrimenkul şu anda sıcak gündemimizde böyle bir şey yok. Orta ve uzun vadede bunlar değerlendirilebilir. Ancak Sena Yapı'da, Marmara Bölgesi'nde, onun özelinde İstanbul'un belli semtlerinde büyümek istiyor. Konut yapmak istiyor, ticari alanlarını değiştirmek istiyor. Onunla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor" dedi. Adese'nin faaliyet izni almadan faaliyet gösterdiği şubelerin bulunup bulunmadığına ilişkin olarak Keser, "Faaliyet izni almaksızın faaliyette bulunduğumuz bir şubemiz yok" dedi.

Ak Yatırım Genel Müdürü Atilla Penbeci, Adese'nin ileriki dönemde yatırımlarını tamamen süpermarket ve perakende üzerine odaklayacağını, gayrimenkul yatırımlarının ana işi olmayacağını vurguladı. Adese Genel Müdür Yardımcısı Sıtkı Erben ise Marmara Bölgesi dışında farklı illerde büyümenin gündemlerinde olacağını belirterek, "İnorganik büyüyeceğimiz bir bölüm cereyan ederse mutlaka değerlendiririz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!