19 trilyonluk Türkbank borcumu ödemeye hazırım

Güncelleme Tarihi:

19 trilyonluk Türkbank borcumu ödemeye hazırım
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2005 01:57

Erege Metal’i ailesi adına, Sivas Demir Çelik’i (SDÇİ) de Erege adına yöneten Erol Evcil, Türkbank’tan kaynaklanan 19 trilyon liralık kredi borcunu, faiziyle ödemek için TMSF’ye geçen yıl dilekçe verdiğini açıklayarak, ‘Ama bir yıldır cevap gelmedi’ dedi.

İzmir’de Erege Metal’de görüştüğümüz Evcil’in sorularımıza yanıtları şöyle::

19 TRİLYONU FAİZİYLE ÖDERİM:

Türkbank’tan kalan 19 trilyon lira borcum var. Faiziyle beş yılda ödemek için geçen yıl ağustos veya eylülde TMSF’ye gidip dilekçe verdim. Konuşmamın kaydı vardır. Hálá sonuç çıkmadı. Çünkü herhalde kimse bizle yanyana olmak, aynı masada imza atmak istemez. Türkbank’tan o zaman yaklaşık 2 trilyon kredi almıştık. Karşılığında Eze’yi 4 trilyon liraya ipotek verdik. İş Bankası’yla anlaşırken tek şart olarak diğer bankalara olan borçlarını ödeyeceksiniz dedik. İş Bankası’na, ‘şu parayı alın’ diye defalarca yazı yazdık ama almadılar.

İŞ BANKASIYLA FİNAL OLACAK:

Eze’nin banka borcu yok. İş Bankası’yla anlaşma gereği, altı yılda fabrikaları çalıştırıp borçları bitirecekti. 2 milyon dolar bedelle fabrikayı işletmeye verecekti. Daha İş Bankası’yla bu hesapları oturup konuşup bilanço çıkarmadık. Ama İş Bankası’yla mutlaka bir finalimiz olacak. Borcumuz varsa ödeyip varsa alacağımız alacağız. Anlaşma gereği bize her ayın 10’unda hesap çıkaracaklardı. Daha hiç hesap almadık.

BANA AİT ŞİRKET YOK:

Bana ait şirket yok. Ailemin dört şirketini yönetiyorum. Tekstilde Mones, zeytinde ELM, Erege Metal ve satış şirketi ERG Metal. SDÇİ’yi de Erege Metal adına yönetiyoruz. Mones tekstil krizinden etkilendiği için şu anda bakımda.

Çakıcı’ya 860 bin dolar ödedim

ALAATTİN Çakıcı’nın yurtdışına kaçışına yardım ve yataklık ettiği gerekçesiyle yargılanan ve 1 Mayıs 2004’te bu nedenle emniyete götürüldüğünden beri Çakıcı’yla ilişkisinin kalmadığını söyleyen Evcil, Çakıcı’nın yurtdışına gittiğini emniyette öğrendiğini, o gün onu evinde beklediğini söyledi.

Emniyet ifadenizde Çakıcı’ya 860 bin dolarlık borcunuz olduğunu söylüyorsunuz. Bu borcun kaynağı nedir? Ödediniz mi?

- Ona avukatı ben tutmuştum. 900 bin dolar parayı da o vermişti. Avukat tahliyesini sağlayamadı, parayı da vermeyince ona borcum doğdu. Ödedim, hemen hemen bitmiştir.

Nasıl ödediniz?

- Eşine gönderdim. Gönül Çakıcı, siz yazdınız ya. Bu, o borçtu.

Telefon kayıtlarına göre, yurtdışına kaçıştan sonra Çakıcı’nın adamları telefonda ‘Erol Bey’e haber verin’ diyor.

-
Bana kimse birşey söylemedi. Ben Çakıcı’nın yurtdışına gittiğini beni Emniyet’te aldıklarında, orada öğrendim. Nerede olduğunu bilmiyordum. Ben onu o gün evde bekliyordum. Yeğeni gelmişti bana. ‘Dayımla burada görüşeceğiz’ dedi. Geçen sene Mayıs’ın 1’inde ben gözaltına alındım. 4-5 gün kaldım. Sonra herhangi bir ilişkimiz olmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!