Hissesine ‘uzun’ yatırım yapanı kucaklayacak, bir yıl bedava konuşturacak

Güncelleme Tarihi:

Hissesine ‘uzun’ yatırım yapanı kucaklayacak, bir yıl bedava konuşturacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2011 00:00

Merkezi Kayıt Kuruluşu’yla uygulamaya koydukları ‘Ortak Promosyon Programı’yla borsadaki yatırımcılarıyla ilişkilerini güçlendireceklerini söyleyen Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, Türkiye’de ilk kez uygulanan programla yatırımcılarını sermaye piyasası araçlarına ve uzun süreli yatırıma teşvik etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Haberin Devamı

TÜRK Telekom, Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) işbirliğiyle uygulamaya koyduğu ‘Ortak Promosyon Programı’yla (OPP) yatırımcılarıyla ilişkilerini güçlendirecek. Mayıs 2008 yılında halka açılan Türk Telekom’un bu tarihten beri hisselerini devamlı elinde tutan gerçek kişi yatırımcılar programdan yararlanabilecek. Türk Telekom CEO’su Gökhan Bozkurt, OPP’nin, MKK’nın ihraççılar ve yatırımcıların kullanımlarına açtığı kurumsal yönetim ve yatırımcı ilişkileri portalı e-YÖNET üzerinden kullanılabileceğini söyledi.
Ortak Promosyon Programı’yla Türk Telekom hissesini devamlı elinde bulunduran yatırımcılara katmadeğer sunmayı hedeflediklerini dile getiten Bozkurt, şunları söyledi: “Dünyada borsaya açık şirketlerin uyguladığı bu programı Türkiye’de ilk hayata geçiren firmayız. 2008 yılında halka açıldıktan sonra devamlı hisselerimizi elinde bulunduran yatırımcılarımızla ilişkilerimizi güçlendireceğiz.”
İlişkilerini güçlendirecek
Türk Telekom Grubu CEO’su Hakam Kanafani de, yatırımcılarla ilişkilerini güçlendirmek için önemli bir adım attıklarını belirtti. Kanafani, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mevcut yatırımcılarımızla bağımızı güçlendirmenin yanı sıra kurumumuzu daha yakından tanıtma fırsatı bulacağımızı da düşünüyoruz. Uzun vadeli vizyon ve katma değere sahip bir yatırımcı profili de yaratmak istiyoruz.”
Programda çeşitli promosyonların da yer aldığını aktaran Gökhan Bozkurt, şunları söyledi: “Hisselerimizi elinde tutan gerçek kişilere, yurtiçindeki tüm ev ve işyeri telefonlarını bir yıl boyunca ücretsiz yapacağzı. Yatırımcılara şirket üst yönetimi ile bir araya gelme ve merak ettiklerini sorma şansı vereceğiz. 15 yatırımcı ise üst yönetimle tanışıp şirket hakkında bilgi alma şansı yakalayacak.”

Haberin Devamı

SPK: Bağımsız üyeye 1-2 yıl içinde uyum sağlanır

SERMAYE Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vedat Akgiray, sorular üzerine yönetim kurullarında bağımsız üye sayısının artırılmasını öngören ‘Kurumsal Yönetim İlkeleri’nin Belirlenmesine ve Uygulanmasına İlişkin Tebliğ’e İMKB’deki tüm şirketlerin 1-2 yıl içinde uyum sağlayabileceğini söyledi. Akgiray, “Şirketlerimizin o zorunluluklara ayak uydurabileceği takvimde kapsayacağımızı tahmin ediyorum. Hepsi 1-2 yıl içinde uyum sağlayacak duruma gelir” dedi. Akgiray, ilkelere uymayanlara yönelik olarak cezai yaptırım için mahkeme kanalının açık olduğunu söyledi. Tebliğin, Turkcell  Genel Kurulu’ndan hemen önce çıkarılmasına ilişkin bir soruya ise Akgiray, “O bizi ilgilendirmez” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Hisse senedini elde tutma süresini uzatır

SERMAYE Piyasası Kurulu Başkanı Vedat Akgiray, e-YÖNET sayesinde şirketlerin ortaklarına ve ortakların şirketlere kolaylıkla ulaşabilmesinin sağlandığını söyledi. Akgiray, “Kurumsal yönetim, ortakların ve yatırımcıların bilgiye ulaşmasını kolaylaştırmak demektir” dedi. Merkezi Kayıt Kuruluşu Genel Müdürü Doç. Dr. Yakup Ergincan da, OPP yoluyla hisseyi elde tutma süresinin uzatılabileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!