Yerli ‘tablet’le ‘Fatih’e soyundu ‘şarj aleti ithal’den yakındı

Güncelleme Tarihi:

Yerli ‘tablet’le ‘Fatih’e soyundu ‘şarj aleti ithal’den yakındı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 00:00

Türkiye’de çift sim kartlı telefonlarıyla tanınan General Mobile, yerli üretim tablet bilgisiayarı ‘e-tab’la Fatih Projesi’ne hazırlanacak.

Haberin Devamı

General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü, e-tab 32 GB’nin üretiminde yüzde 26’lık yerli payı bulunduğunu belirterek, “Türkiye’nin ilk yerli tablet bilgisayarını İstanbul Levent’teki montaj hattımız da üretiyoruz” dedi.
Kasım ayında piyasada
İlk parti olarak 1000 adet üretim yapılacak tablet bilgisayarın kasım ayında satışa sunulacağını açıklayan Gölcü, “‘e-tab’ ile özellikle orta öğretimdeki öğrencilerin akademik, sosyal, zihinsel ve kültürel gelişimini desteklemeyi hedefliyoruz. Hükümetin öğrencilere yönelik tablet bilgisayar projesi Fatih ihalesi için de hazırlık yapıyoruz” diye konuştu.
Şarj aleti bile üretilmiyor
Bir soru üzerine de çifte vergilendirme nedeniyle iç pazar için cep telefonu üretimini bıraktıklarını hatırlatan Gölcü, tablet bilgisayar üretiminde vergilendirme sorunu yaşamadıklarını kaydetti. Gölcü, Türkiye’de bir şarj aleti bile üreten fabrika bulunmadığını vurgulayarak, “Bu nedenle tablet bilgisayarın ana parçalarını ithal ediyoruz. Türkiye’de otomotiv sanayi yedek parça sanayinin desteklemesiyle bugünlere geldi. Elektronik, teknoloji sektörüne yönelik de Ar-Ge çalışmaları yapılmalı” dedi.

Haberin Devamı

8.9 inç’lik ekranı var 550 gram ağırlığında

ANDROID işletim sistemine sahip tablet bilgisayarın ilk etapta sadece Wi-Fi versiyonunun olacağını belirten Muzaffer Gölcü, şu bilgileri verdi: “Android 3.2 işletim sistemine sahip. Tableti ilk etapta Wi-Fi versiyonuyla sunuyoruz. 2012’de 3G’li modelini de üreteceğiz. 8.9 inç’lik, IPS teknolojisine sahip ekranı var. 512 MB’lık Ram’i bulunuyor. 550 gram ağırlığında. 10.8 milimetre inceliğe sahip. Tek tuşla erişilen Glassboard uygulaması ile ekran görüntüsü üzerine çizim, el yazısı ile not alma olanağı sunuyor. Tek klik ile fotoğraf, müzik ve video içeriklerinin DLNA sertifikalı TV, DVD, PC cihazlarla paylaşılabiliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!