Avrupa’nın alacağı kararı görelim kredi sınırı gözden geçirilebilir

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın alacağı kararı görelim kredi sınırı gözden geçirilebilir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2011 00:00

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, kur etkisinden arındırılmış kredi artışının yıl sonunda ortalama yüzde 25 olacağını söylemekle birlikte, bu oranın gözden geçirilmesinin gündemde olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Bunun için Avrupa’nın alacağı kararları görmek istediklerini söyleyen Babacan, frene fazla basıp arabayı durma noktasına getirmek istemediklerini söyledi. Ali Babacan, Kanal 24’de katıldığı programda Türkiye ve dünya ekonomisi hakkında değerlendirmelerde bulunurken, şu noktalara değindi:
Tüm öncü göstergelere bakıldığında da dünya ekonomisinin beklenenden daha durgun bir dönem yaşayacağı görülüyor.
Avrupa ile Türkiye arasında kamu maliyesine baktığımızda neredeyse siyahla beyaz gibi ayrı bir tablo var. Dünya ekonomisi üç şeritli otobandan tek şeritli ve sıkıntılı bir yola gidiyor. İster istemez yavaşlamak zorundayız zaten trafik yavaşlayacak, bütün arabalar yavaşlayacak, biz de yavaşlayacağız. Türkiye’de 2012’de yüzde 5’in altında büyüme olabilir.
Frene fazla basıp, vitesi çok küçültüp, arabayı durma noktasına hatta yokuş aşağıya kayma noktasına getirmememiz lazım. Bütün kurumların teyakkuzda olması gereken bir dönemdeyiz.
Kimi diyor ki: ikinci dip artık olmaz, ikinci dibe benzer bir tablo var. Ama bunun derinliği konusunda bir şey söylemek için erken, hem Amerikan yönetimi, kongresi gerekli adımları atacak mı, Avrupa ülkelerine baktığımızda liderler, doğruları yapacak mı? Her senaryoya hazırlıklı olunması gerekiyor.

Haberin Devamı

Merkez iyi kararlar alıyor, destekliyoruz

SON dönemde dövizde yaşanan hareketlilik konusunda “Türkiye’de uygulanan döviz kuru rejimi belli” diyen Ali Babacan, şöyle konuştu: “ Merkez Bankası gerektiği zaman gerekli adımları zaten atıyor. Konuyu iyi takip ediyorlar ve iyi karar aldıklarını düşünüyoruz. Bundan sonraki yaşanacak gelişmeler, yeni kararlar kurların yönünü aşağı ya da yukarı etkileyecektir. Önemli olan herkesin kendini kurla ilgili aşağı ya da yukarı hareketlerden koruyacak önlemler almasıdır. Merkez Bankası’nın çizgisini, uyguladığı politikaları da destekliyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!