Gol kralına TOKİ'den altın gol

Güncelleme Tarihi:

Gol kralına TOKİden altın gol
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 13, 2011 10:07

Altın ayakkabı sahibi eski Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak'a altın gol belediyeden ve TOKİ'den geldi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün Ataşehir'de gökdelenler arasında spor tesisi yapılmak üzere Çolak'a tahsis ettiği 7 bin 760 metrekarelik arazi, ruhsatı iptal edilerek Milli Eğitim'e tahsis edildi.

Haberin Devamı

AkÅŸam Gazetesi'nde Ercan Sarıkaya'nın haberine göre, Ä°stanbul'un gözde merkezlerinden AtaÅŸehir'de Hazine arazisi olan iki parsel birleÅŸtirilip tek tapu haline getirildi. Bir kısmı sosyal, diÄŸer kısmı ise kültürel alan olarak gözüken ve Maliye Hazinesi'ne ait olan arsa, önce Bayındırlık Bakanlığı'na devredildi. Bayındırlık Bakanlığı arsayı Gençlik ve Spor Ä°l Müdürlüğü'ne tahsis etti. Gençlik Spor Ä°l Müdürlüğü de araziyiÂihalesiz-bedelsiz Tanju Çolak Spor Okulu'na 30 yıllığına tahsis etti. Resmi kurum alanı olarak görünen arazi imar planı deÄŸiÅŸtirilerek spor tesis alanına çevrildi.

 

İLK ÇALIM TOKİ'DEN

Kaymakamlığın geçici bir binada hizmet verdiği, polis, maliye gibi devlet kurumlarının binasının olmadığı Ataşehir'de çok değerli bir arazinin İstanbul Tanju Çolak Spor Okulu'na 30 yıllığına bedelsiz ve ihalesiz tahsis edilmesi yoğun tartışmalar yarattı. Bunun üzerine TOKİ, Danıştay'a başvurarak tahsisin ve planların iptalini istedi. Danıştay araziyle ilgili kısa sürede karar verdi ve işlemin yürütmesini durdurdu. Ruhsatlar iptal oldu. Böylece Çolak ilk çalımı TOKİ'den yedi.

 

Haberin Devamı

FEN LÄ°SESÄ° YAPILACAK

TOKÄ°, AtaÅŸehir Kaymakamlığı ve Ä°lçe Milli EÄŸitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine bu kez arazinin planlarının deÄŸiÅŸtirilmesi için Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi'ne baÅŸvurdu. TOKÄ° talebinde araziye Fen Lisesi yapılacağını bu nedenle de plan tadilatı yapılarak arazinin Orta Öğretim Tesisi alanına alınmasını istedi. Ä°stanbul BüyükÅŸehir Belediye Meclisi de talep doÄŸrultusunda Çolak'a tahsis edilen araziyi oybirliÄŸiyle spor ve sosyal tesis alanından çıkartarak orta öğretim alanına aldı. Böylece araziye spor tesisi yapmanın imkanı kalmadı.ÂÅžimdi bu araziye fen lisesi yapılacak.

 

BU TESİS İÇİN EVİMİ SATTIM

Tartışmanın yaşandığı süreçte tesis için evini sattığını dile getiren Tanju Çolak; 'Ben bir kulüp başkanıyım, kendi kurduğum kulübün. Lisanslı bin 200 sporcum var. 10 branşta müsabakalara katılıyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nden spor tesisi kurup gençler yetiştirmek, spora hizmet etmek için bana yer göstermelerini istedim. Bana burayı gösterdiler. 250 bin TL'ye evimi satarak burada yatırıma başladık. Bittiğinde 10 milyon TL harcanmış olacak. 30 yıl işleteceğim ve bu süre sonunda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne geçecek' demişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!