Koç 8 şirketinden topladı, Somali’ye 2 milyon lira veriyor

Güncelleme Tarihi:

Koç 8 şirketinden topladı, Somali’ye 2 milyon lira veriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2011 00:00

Koç Topluluğu Şirketleri, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Somali ve açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkelerine yardım için başlatılan kampanyaya destek verecek.

Haberin Devamı

Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına 2 milyon TL’lik yardımda bulunacaklarını açıkladı. Koç Topluluğu Şirketleri, böylece ‘açıklanan’ yardımlar arasında tek bir kurumdan yapılan en büyük nakdi yardımı yapmış olacak.
8 şirketi katılıyor
Afrika’daki 40 milyonu aşkın insanın ve özellikle de çocukların, kuraklığın da etkisiyle açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Mustafa Koç, şunları söyledi: “Böylesine büyük bir insanlık felaketi karşısında, çocukların ve ailelerinin açlıktan, kuraklığa bağlı hastalıklardan yaşamını kaybetmesini önlemek için harekete geçmek zorundayız. Son 60 yılın en kurak günlerinin yaşandığı Somali ve açlık tehlikesi yaşayan Afrika ülkelerine Koç Topluluğu şirketleri olarak yardım etmeye hazırız. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yayınladığı genelge ile Başbakanlık Afet ve Acil Durumu Yönetimi Başkanlığı tarafından başlatılan yardım kampanyasına Yapı Kredi Bankası, Tüpraş, Ford Otosan, Tofaş, Arçelik, Opet, Aygaz ve TürkTraktör şirketlerimizin katılımıyla Koç Topluluğu olarak 2 milyon TL’lik yardımda bulunacağız.”
TOBB 2.5 milyonu geçti
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) başlattığı kampanyada ise 2.5 milyon lirayı aşan yardım rakamlarına ulaşıldı. TOBB’un 9 Ağustos’ta başlayan kampanyasında ilk gün 1.1 milyon lira, ikinci gün 1.6 milyo n lira, üçüncü gün 1.9 milyon liraya ulaşılırken, dün yapılan bağışlarla toplam rakam 2.5 milyon liranın üzerine çıktı.

Haberin Devamı

İftar davetleri yardım oluyor

Özel Sema Hastanesi, her yıl düzenlediği geleneksel kurum iftarı için ayırdığı bütçeye personelinin de yardımlarını ekleyerek, Kimse Yok mu Derneğine bağışladı. Yaklaşık 600 çalışanı bulunan kurum, 30 bin TL bağış yaptı.
Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD) Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (TASEV), Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD)Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu (TUAF), İstanbul Ayakkabı Esnaf ve Sanatkarlar Odası (İAESO), düzenleyecekleri ortak iftar yemeğini iptal ederek, Somali halkına yardım etme kararı aldı.

Haberin Devamı

KİM 50 ton gıda bağışladı

KİM Marketler Zinciri Genel Müdürü Hamit Akçay, açlık ve iç çatışmalarla zor günler geçiren  Somali için müşterileri ve çalışanlarının katılımıyla büyük bir yardım kampanyası başlattıklarını belirterek, “İlk aşamada Kim Marketler Zinciri olarak bağışladığımız bir uçak dolusu gıda malzemesini Somali’ye göndereceğiz. 50 ton ağırlığında ve 70 bin TL değerindeki yardımımız 15 Ağustos’ta yola çıkacak. Bu yardımın haricinde ay sonuna kadar vatandaşlar tarafından 1000 kolinin daha bağışlanacağını öngörüyoruz. Bu da en az 2 TIR dolusu gıda malzemesi yapar. Rakam olarak da ortalama 400 bin TL’ye denk gelir.”

ATO’nun kampanyası 1.1 milyon lirayı gördü

Haberin Devamı

ANKARA Ticaret Odasının (ATO) Somali ve diğer Afrika ülkeleri için başlattığı yardım kampanyasında bağış tutarı 1.1 milyon  liraya yükseldi. ATO’nun 750 bin lira koyarak başlattığı kampanyaya Panora Alışveriş Merkezi 150 bin lira, Armada Alışveriş Merkezi de 100 bin lira ile katkı yaptı. Meclis üyelerinin kişisel katkıları, bağışladıkları huzur hakkı ücretleri ve iptal edilen ATO iftar yemeği ile birlikte yardım miktarı 1.1 milyon lirayı buldu. ATO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci “Ankaralı işadamları Somali ve Afrika’ya yardımda yarışıyor. İşadamlarından ve vatandaşlarımızdan kampanyaya destek bekliyoruz” dedi. Bezci, 8 Eylül 2011’e kadar sürecek kampanyaya katılmak isteyenlerin, ATO’nun Ziraat Bankası Heykel Şubesi’nde açtığı 635 93 99-5087 numaralı yardım hesabına (IBAN: TR51 0001 0012 3306 3593 9950 87) para yatırabile-ceklerini  söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!