Otur oturduğun yerde lüks ev almaya kalkma

Güncelleme Tarihi:

Otur oturduğun yerde lüks ev almaya kalkma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, küresel bazda yaşanan son gelişmelerin, bu kez Türkiye’yi teğet bile geçmeyeceği sözünü tekrarlarken, vatandaşa uyarılarda bulundu. Erdoğan, “Ramazan ayını da imkan bilerek lütfen israftan kaçınalım. Araba ve ev konusunda lüks sayılacak harcama yapmayalım” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda, son ekonomik gelişmeleri değerlendirirken, vatandaşa “harcamaları kısmayın ama israf ve lükse de kaçmayın” uyarısı yaptı. “Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye’yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir” diyen Erdoğan, vatandaşa tutumlu olma konusunda şu tavsiyelerde bulundu:

İsraftan kaçınalım

Benim bu noktada milletimden tek bir ricam var, ramazan ayını da bir imkan bilerek lütfen israftan kaçınalım. Birilerinin dediği gibi ‘harcama yapmayalım’ falan demiyorum. Tabii ki harcama yapacaksınız, piyasada bu hareketlilikler olacak ama israf etmeyelim. Onun için geçenlerde de söylediğim gibi biz israf etmeyeceğiz. İsraf ekonomisinden yana olmayacağız, biz verim ekonomisinden yana olacağız.

Haberin Devamı

Kiraydayken araba alma

Bunu yaparken diyelim ki önünüze iki tercih çıktı; bir araba, bir de kirada otururken sahibi olmak istediğiniz bir ev. Size diyorum ki arabayı tercih etmeyeceksiniz. Çünkü o sizin için israf olur. Evi alacaksınız, kiradan kurtulasınız.

Lüks eve girme

Bir evde otururken lüks bir eve gireyim. Bence bu dönemde lüks bir evi daha buna ilave etme.
Sen şu anda oturduğun yerde oturmaya devam et. Çünkü verim ekonomisinin gerekliliği bunu ifade ediyor. Bu adımları attığımız zaman göreceksiniz ki şu süreç çok daha bizler için artı yazacaktır.

Firmalar da uysun

Aynı şekilde firmalarımızın da verimliliği esas alan, ihracat odaklı bir üretim pazarlama ve satış stratejisi izlemeleri sadece kendi ekonomik büyümeleri açısından değil, Türk ekonomisinin de bu trendini koruması bakımından son derece önemlidir.

Teğet bile geçmez

Hükümetimiz, önleyici bir yaklaşımla sorunlar kapımızı çalmadan nasıl bertaraf edeceğimizin mücadelesini veriyor. Bu çerçevede önlemlerimizi alıyoruz. Küresel ekonomide yaşanan son gelişmeler orta ve uzun vadede Türkiye’yi bu kez inşallah teğet bile geçmeyecektir.

Milletimiz müsterih olsun, AK Parti Hükümeti, Türk ekonomisini istikrar ve güven zemininde ileri demokrasi kararlığından asla taviz vermeden büyütmeye devam edecektir. Türkiye ekonomisi ile dinamizmi ile istikrarı ile dünyanın gıpta ettiği bir ülkedir.

Haberin Devamı

Gecekondu verin toplu konut yapalım

İFTAR için gittiği Keçiören’deki gecekondu sahipleriyle yaptığı sohbeti de aktaran Başbakan Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Burası başkent Ankara. Ama tabi durumumuz iyi değil. Çünkü oraların hali bizim insanca yaşayabileceğimiz bir manzarayı ifade etmiyor. Tabi kardeşlerimize söylüyoruz, gelin bize yardımcı olun, biz buraları sizden anlaşarak alalım ve toplu konut olarak buralara girelim ve size buralarda insanca yaşayabileceğiniz her şeyiyle güzel imkânlar hazırlayalım. . Müteahhit buraya her zaman gelmiyor. Bütüncül bir anlayışla yaklaşıp buraları değiştirmek istiyoruz. Çünkü vatandaşlarımızı buralarda, biz inanın görmek istemiyoruz ama burada tabi ki devlet millet kaynaşması çok önemli. Ha bu İstanbul’da, İzmir’de yok mu? Maalesef her ilimizde var.”

Haberin Devamı

10’uncu yıl havai fişeksiz kutlanacak

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan AK Parti’nin 10’uncu kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos Pazar günü 81 ilde kutlamalar hakkında bilgi vererken, şöyle konuştu: “İftarda vatandaşla bir araya geleceğiz. Kutlama mütevazı olacak. Kültürel etkinleri yaparak bu kutlamaları gerçekleştireceğiz. Ama havai fişek gibi israfa yönelik bir şey asla kutlamalarımızda yer almamalı.”

Şımarık ülkeler şimdi nerede, biz kalkınıyoruz

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, “Karamsarlığa asla prim vermeyeceğiz, gelecek hedeflerimizden asla şaşmayacağız” derken, şu değerlendirmeleri yaptı:Türkiye bugün en olumsuz küresel şartlara karşı büyüme istikrarını sürdürüyor. Bu çok önemli. Çünkü küresel krizin başladığı günden bugüne dünyanın ekonomik olarak en sağlam bilinen ülkeleri bile çok ciddi depremler yaşadılar.Borç tablosuna baktığınızda dünyanın şu anda bir numaralı borçlu ülkesi Amerika. Arkasında Japonya, arkasında İtalya var. Bakın nereler var. Avrupa ülkelerinin bu dalgalanmalardan ne ölçüde etkilendiği, nasıl iflasın eşiğine kadar geldiği haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.  İşte İspanya, işte Portekiz ortada. İrlanda ortada. Bunlar kısa süre önce dünyanın, Avrupa’nın şımarık ülkeleriydi. Ama şimdi neredeler. Euro bölgesi ülkeleri bozulan bütçe dengeleri ve artan borçları nedeniyle ciddi sıkıntılarla karşı karşıya.  Türkiye, böyle olumsuz küresel şartlar içinde kalkınma iradesini koruyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!