Apple patent davasını kazandı, Galaxy Tab 10.1 satışına fren koydu

Güncelleme Tarihi:

Apple patent davasını kazandı, Galaxy Tab 10.1 satışına fren koydu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 00:00

iPhone ve iPad’in yaratıcısı Apple, Güney Koreli Samsung’a karşı patent hakkı konusunda Alman mahkemesinde zafer kazandı. Patent davasında ihtiyati tedbir kararı aldıran Apple, rakibinin kısa süre önce satışa sunduğu Galaxy Tab 10.1 modelinin Avrupa’daki satışlarını dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasını sağladı.

Haberin Devamı

Üç ay satılmayabilir

Apple, geçen hafta da benzer bir şekilde Avustralya’da mahkemeyi kazanmıştı. Düsseldorf Bölge Mahkemesi’nin aldığı karar, AB ülkelerinin çoğunda geçerli olacak. Samsung’un itirazı haklı görülüp tedbir kararı kaldırılsa bile en az üç ay Avrupa Birliği’nde 10.1 inçlik Galaxy Tab modelini satamayacağı, bunun da büyük bir zarara yol açacağı söyleniyor. Apple, Galaxy Tab 10.1’in kendi tablet bilgisayarı iPad 2’ye benzediğini iddia ediyordu.

Samsung temyize gidecek

IDC’nin 2011 rakamlarına göre, Apple’ın tablet bilgisayarı iPad’in dünya bilgisayar pazarındaki payı yüzde 66. Pazara giren yeni ürünler bunun yıl sonunda yüzde 58’lere düşmesi anlamına geliyor. Teknoloji uzmanlarına göre Apple, mahkemeyi kullanarak bu düşüşü durdurmaya çalışıyor. Samsung’un temyize gitmesi bekleniyor. Samsung, açacağı davayla ürünlerinin pazarda yeniden satışını sağlayabilir.

Haberin Devamı

Piyasa değeri 343 milyar doları gördü

APPLE, önceki gün ABD’de borsa değeri açısından Exxon Mobil’i geride bırakarak bir süreliğine dünyanın en değerli firması oldu. Apple’ın hisseleri 2011 yılında yüzde 12 yükseldi. Nasdaq’da hisse değeri 369 dolara çıkarak piyasa değeri 342.9 milyar dolara çıktı. Fakat günün sonunda Exxon Mobil zirveyi yeniden devraldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!