Ve... hayat tamamen durdu

Güncelleme Tarihi:

Ve... hayat tamamen durdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 12:04

Yunanistan’da özel sektör ve kamu çalışanları, ülkede liderler kemer sıkma önlemlerini oylarken, 48 saat sürecek iş bırakma eylemine gitti.

Haberin Devamı

VE HAYAT TAMAMEN DURDU...- FOTO GALERİ

   

Parlamento dışında toplanan binlerce Yunan’ın protestolarını kontrol etmek için 5 binden fazla polis görevlendirildi. Parlamento dışında gerçekleştirilen gösterilerde, eylemciler kemer sıkma önlemlerine karşı sloganlar attı.

 

Atina’da gün ortasında daha büyük çaplı eylemlerin gerçekleşmesi bekleniyor.          

 

HAYAT DURDU

 

Ülkede, doktorlardan ambülans şoförlerine, kumarhane çalışanlarından aktörlere kadar özel ve kamu sektörü çalışanları iki gün boyunca iş yapmayacak.

 

Haberin Devamı

Yunanistan’da yüzlerce uçuş iptal edilirken, hava trafiğini kontrol eden görevliler bile sabah saat 8 itibariyle dört saat sürecek eylem yapacak. Hava kontrolü çalışanlarının akşam saatlerinde yeni bir eylem daha gerçekleştirmesi bekleniyor. 

 

Toplu taşımada görevli çalışanlar da eyleme katıldığından ülkede büyük bir trafik kaosu yaşanıyor. 

 

İşçi sendikaları, asgari ücretle çalışan işçilerden bile vergi alacak yeni kemer sıkma programını protesto etmek adına böyle bir karar aldı.

Kemer sıkma önlemleriyle, sermaye harcamalarında büyük kesintiler, vergilerde ise ciddi anlamda artış görülecek.

 

Gazeteciler de her iki grev gününde 11.00-15.00 saatleri arasında iş bırakarak eylemlere destek veriyorlar. Bu süre içinde haber ağırlıklı internet siteleri sayfalarını yenilenmiyor, televizyonlarda ise haber bültenleri yayınlanmıyor.

Öte yandan, ADEDY ile GSEE'nin Atina'da düzenledikleri yürüyüşe, Mücadeleci İşçi Kolları Birliği (PAME) de katılıyor.

İnternet üzerinden 33 gündür organize olan “Bıkkınlar”ın yanı sıra, Yunanistan'ın Mora Yarımadası'nda yer alan (Peloponissos), Arkadia, Megalopoli, Tripoli, Argolida, Korint, Argos, Kalamata ve Sparti kentlerinde çalışanların da Atina'ya gelerek gösterilerde yer alacakları bildirildi.

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Atina kent merkezi trafiğe kapalı bulunuyor.

Haberin Devamı

KENDİ ARALARINDA VE POLİSLE ÇATIŞTILAR

 

Yunanistan'da yeni kemer sıkma önlemlerini protesto eden göstericiler, başkent Atina'da hem kendi aralarında hem de polisle çatıştı.

Yunanistan parlamentosunun da bulunduğu Sindagma Meydanı'nda çıkan olaylarda, göstericiler birbirlerine şişe ve çeşitli cisimler fırlattı.

Olaylarda bir kişi yaralandı. Ayrıca, Çevik Kuvvet (MAT) ekipleri ile göstericiler arasında arbede çıktı. MAT ekipleri, göstericileri gözyaşartıcı gaz ile dağıttı.
Öte yandan çeşitli gruplar, ellerindeki balyozlar ile kaldırım taşlarını ve çevre binaların mermerlerini kırarak güvenlik güçlerine atıyorlar. Bir diğer grup ise Ekonomi Bakanlığı çevresinde görev yapan polisle çatışıyor.

Yüzleri maskeli şahıslardan oluşan gruplar, çevre sokaklardaki çöp konteynerlerini, Sindagma Meydanı'ndaki kafelerin şemsiyeleri ile Yunan bayraklarını da ateşe verdiler.

Göstericiler güvenlik ekiplerini adeta taş yağmuruna tutarken, polisin gözyaşartıcı gaz kullanması başkent sokaklarını yer yer nefes alınamaz hale getirdi.
Edinilen bilgilere göre, şu ana kadar solunum zorluğu çeken 2 kişi ile olaylarda yaralanan 3 kişiye ilk yardım müdahalesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!