Şırıngalı serumlu sahte içki çetesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Şırıngalı serumlu sahte içki çetesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

İstanbul Bağcılar’da su, alkol ve gıda boyası kullanarak hazırladıkları sahte içkileri, kullanılmış orjinal bilyeli şişelere serum seti kullanarak dolduran ve yeni gibi satan Aykut K. ve Osman K. tutuklandı.

Haberin Devamı

Dolum yöntemleriyle tecrübeli polisleri bile hayrete düşüren iki arkadaşın, “İçkileri yurtdışından getirdik” diyerek yarı fiyatına sattıkları tespit edildi.

Serum hortumu takıyorlar

Sahte içkiler toplatıldı. Polisin tespitlerine göre 2 kişi, çöp toplayıcılarından votka ve viski şişelerini satın alıyordu. Bilye sistemi sağlam olan şişeye içki dolduramayan şüpheliler damlatma yöntemini kullanıyordu. Sahte içki dolu plastik şişelerin ağzına serum hortumu takılıyordu.

Damlama yöntemi

Serum hortumu yoluyla pet şişelerdeki içki düzeneğe takılıyor ve içki gerçek içki şişesinin ağzına kadar ulaştırılıyordu. Ardından serumun ucundaki şırınga iğnesi içki şişesinin bilyesinin üzerine konuluyordu. Sahte içki damlaya damlaya şişeyi dolduruyordu. Bilye sistemi sağlam olduğu için yapılan denetimlerde içkinin sahte mi gerçek mi olduğu tespiti güçleşiyordu.

Haberin Devamı

Polisler hayrete düştü

İki arkadaşın kullandığı dolum yöntemi, yüzlerce sahte içki operasyonu düzenleyen tecrübeli polisleri bile hayrete düşürdü. Üst düzey bir emniyet yetkilisi, “Bu yöntemle doldurulan şişelere ilk kez rastladık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!