18 yıllık başkan yeniden aday

Güncelleme Tarihi:

18 yıllık başkan yeniden aday
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 09:26

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği aralık ayında seçime gidiyor. 18 yıldır başkanlık görevini yürüten Başaran Ulusoy, tekrar başkanlığa aday olduğunu açıkladı. 2 yılda bir yapılan seçimleri eleştiren Ulusoy, “Bu sürenin 4 yıla çıkması için çalışma yapacağız. Sonra görevi bırakacağım” dedi.

Haberin Devamı

SON dönemlerde hep zorluklarla anılan turizm sektörün de seçim heyecanı yaşanmaya başladı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) aralık ayının ilk haftalarında yapılacak seçimle yeni başkanı ve yönetimini belirlemeye hazırlanıyor. 18 yıldır TÜRSAB’da başkanlık koltuğunda oturan Başaran Ulusoy, bir dönem daha koltuğa talip olduğunu Hürriyet’e açıkladı. 18 yıllık başkanlığı döneminde yaptıkları çalışmalardan bahseden Başaran Ulusoy, üyelerin tekrar kendisini başkan seçmesi halinde büyük ve küçük seyahat acentesi ayırt etmeksizin çalışmaya devam edeceğini söyledi. Kendisini ‘Başkan yorulmadın mı? Artık yüzün eskidi’ şeklinde eleştirdiklerini söyleyen Ulusoy, “Bende onlara ‘18 yıldır karşımda, beni devirmeye çalışıyorsunuz. Asıl siz yorulmadınız mı?’ diyorum. Geçen seçimlerde oyların yüzde 60’ını alarak başkan oldu. Hedefim yeniden başkan olmak” dedi.

Haberin Devamı


ÇOK BASKI YAPTILAR


Yeni dönemde yapmak istediği en büyük değişimin ise ‘görev süresi’ konusunda olacağının bilgisini veren Ulusoy, “2 yılda bir başkanlık seçimi yapılmasını çok yanlış buluyorum. O yüzden seçimlerin 4 yılda bir yapılması konusunda çalışma başlatacağım. Süreyi 4 yıl yaptıktan sonra seçimlere bir daha girmeyi düşünmüyorum. O zaman görevi bırakacağım. Benden sonra gelecek yönetim ve başkana daha rahat bir çalışma ortamı bırakmış olacağım” dedi. 2 dönem önce de başkanlığa bir daha aday olmayacağını söyleyen Başaran Ulusoy, ‘ne oldu da devam kararı aldınız’ sorumuza şu şekilde cevap verdi: “O dönemde bırakmak istiyordum. Kendime ve en önemlisi torunlarıma zaman ayıramıyordum. Sektördeki oyuncular devam etmem konusunda çok baskı yaptı. Ben de bırakmaktan vazgeçtim.”

KÜÇÜKLERİN HAKKI

Başkan seçilmesi halinde ilk olarak 1618 sayılı turizm yasasının değişmesi için çalışmalar yapılacağının bilgisini veren Ulusoy, “Geçtiğimiz dönem çalışmalarına başladığımız 1618 sayılı yasamızın hızla değişen turizm ve ticaret koşullarına, acentelerimizin büyüyüp gelişmesine cevap verecek biçimde güncellenmesi en önemli hedeflerimiz arasında. 2006 yılında 36 yıl sonra yasamız değişti. Şimdi de internet çağına uygun düzenlemelerin yapılması, üyeler arasında fırsat eşitliğinin sağlanması ve tüketicilerin garantisini sağlayan bir tur operatörlüğü sisteminin hayata geçmesi için çalışacağız. Sektörü 3-4 tane büyük seyahat acentesine bırakacak halimiz yok. Anadolu insanı, İstanbul’dan ayırmadım. Benim için Van’daki acente neyse İstanbul’daki odur. Ben herkesi kucakladım” diye konuştu.
38 bölgede teşkilat kurarak Türkiye’nin dört bir yanındaki turizm alanlarını birbirine bağladıklarını ifade eden Ulusoy, “Türkiye’yi kucaklayan bir anlayış getirmeye çalışıyoruz. Hedefimiz yurtiçinde 35 milyon insanı gezdirmek. 50 milyon turisti Türkiye’ye getireceğiz. Turizmi Anadolu’ya yaymak istiyoruz. Van’da da, Diyarbakır’da da hızla turizmin gelişmesini hedefliyoruz. Böylelikle ülkedeki turizm faaliyetlerini 12 aya yayılmasını sağlamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı


KAÇAK ACENTELERE SAVAŞ AÇTIK


Kaçak tur şirketleri ile ilgili takip ettikleri 5 bine yakın dosya olduğunu söyleyen Başaran Ulusoy, “Hem tüketicinin hem yasalara uyan seyahat acentelerimizin hakkını korumaya çalışıyoruz” dedi. Erken rezervasyonda da büyük yol kat ettiklerini söyleyen Ulusoy, “Ayrıca zorunlu tatil sigortası başlattık. ‘5 yılda 60 ülke’ projesini gerçekleştirdik. Yeni yönetim binamızı açmaya hazırlanıyoruz. 154 müze ve örenyerinin gişe işletimi ve giriş sistemlerinin modernizasyonu yaptık. Müze biletlerini acentelerimize yüzde 25 indirimli veriyoruz. Darphane-i Amire binalarının bakım ve onarımını gerçekleştirdik. Hac-umre faaliyetlerinde çok başarılı ilerliyoruz. Sağlık turizminde hastanelerle uyum içindeyiz. Konsolosluklar ve büyükelçiliklerle sürekli temas halindeyiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

UÇAK BİLETLERİNE STANDART İSTİYORUZ

SEYAHAT acentelerinin en büyük problemleri arasında yer alan uçak bileti fiyatlarını da yeni dönemde çözmeye kararlı olduklarını söyleyen Başaran Ulusoy, “THY ile karşılıklı görüşüyoruz. Bazı hatlar çok pahalı. Dolu uçaklarda fiyatlar 700 TL’ye kadar çıkıyor. İnternet sitesinden ucuz bilet satılırken, acentelere pahalı bilet veriliyor. Bu sorunu aşmaya çalışıyoruz. Havayolu şirketleri bileti kaça satıyorsa, satış acentesine de aynı fiyattan satış hakkı vermeli” dedi.

Ulaşım sorunu ‘Başkan’da


TUR, transfer ve diğer taşıma hizmetlerinde ilgili makamlarla birlikte yeni düzenlemeler yapmak istediklerine değinen Başaran Ulusoy, “Ulaşımdaki sıkıntı bir türlü çözülemiyor. Seyahat acentem var. Ancak bana gelen zengin turistimi havalimanından alamıyorum. Taksiciler mani oluyor. Bu sıkıntının kalkması için çalışmalar yapıyoruz. Bu sektörü bitirdi. İstanbul Belediye Başkanı, Ulaştırma Bakanlığı hepsine durumu anlattık. Mücadele ediyoruz. Taksiciler istemiyor diye yapamıyoruz. Örneğin Kazakistan Cumhurbaşkanı tatil yapmak için gelse, seyahat acentesi olacak onu araba ile alamıyorum. Belge alman gerekiyor diyorlar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı


YEŞİL PASAPORT ALMALARI GEREKİYOR


SEYAHAT acenteleri sahiplerinin artık yeşil pasaport alabilmesi gerektiğinin altını çizen Başaran Ulusoy, “Artık her ülke ile bağlantıları olan bir Türkiye var. Eskisi gibi bir ülke değiliz. Aniden İtalya’ya ya da Fransa’ya gitmek istese vize ile uğraşmak zorunda kalıyor. Vize bekliyoruz. Bu sorunun bir önce çözülmesi gerekiyor” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!