Volkswagen Korelilere karşı Skoda silahını çekecek, en önemli kozu Türkiye olacak

Güncelleme Tarihi:

Volkswagen Korelilere karşı Skoda silahını çekecek, en önemli kozu Türkiye olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2011 00:00

Alman Volkswagen Grubu, ucuz Korelilere karşı bünyesindeki Çek otomotiv markası Skoda silahını çekecek. Skoda Bölge Direktörü Petr Horak, “Uçuşa geçen Türkiye ise Skoda’nın en büyük kozu olacak” dedi.

Haberin Devamı

VOLKSWAGEN Grubu bünyesindeki Çek otomotiv markası Skoda, 2012 yılından itibaren yeniden yapılanarak, grubun özellikle Koreli markalara yönelik en önemli silahı olacak. Skoda’nın Ortadoğu ve Türkiye’den sorumlu direktörü Petr Horak, yeni stratejiyle Skoda’nın artık VW Grubu’nun bir giriş markası değil Korelilere karşı savunma sağlayan bir marka olacağını belirtti. Horak, inanılmaz bir şekilde gelişen ve adeta uçuşa geçen Türkiye pazarının ise Skoda’nın gelecek 10 yılda en büyük kozu olacağını belirtti.

Muhteşem çıkış sağlandı
Skoda’nın Türkiye distribütörü Yüce Auto’nun Bodrum’da gerçekleşen değerlendirme toplantısına katılan Horak, Türkiye’de geçmişte çok dalgalı bir pazar olmasına rağmen son yıllarda muhteşem bir çıkışın yaşandığını anlattı. Türkiye’nin artık otomotivde ana oyunculardan biri olduğunu kaydeden Horak, şunları söyledi: “Avrupa’da ortalama büyüme oranları yüzde 10-15 seviyelerindeyken Türkiye yüzde 70-80’e yakın büyüme sağlıyor. Skoda olarak ise geçtiğimiz yıldan bu yana büyük bir çıkış sağladık. İlk 5 ayda 120’lik büyümeyle Türkiye Skoda dünyasından en fazla büyüyen ülkesi oldu. Türkiye uçuyor ve bunun devam edeceğine inanıyoruz.”

Haberin Devamı

B sınıfı sedan geliyor
Hızla büyüyen Skoda’ya yönelik VW Grubu’nun planlarının da değiştiğini kaydeden Horak, şöyle konuştu: “Artık grubun bir giriş markası değil Korelilere karşı bir savunma silahı olacağız. 2012 yılından itibaren geliştirilecek yeni modellerle VW için savunma yapacağız. VW ise daha farklı alanlara odaklanacak. Model atağına 2012 yılı sonunda B sınıfından yer alacak sedan bir modelle kalkacağız. Bu model özellikle toplam satışların yüzde 17’sinin bu sınıftaki otomobillerin oluşturduğu Türkiye için çok önemli. Biz inanıyoruz ki Türkiye’de satışlarımız hızla artacak. Türkiye bizim için Almanya ve Fransa’yla birlikte önümüzdeki 10 yıldaki en stratejik ülklerden biri.”

Fabia RS ile ralli ruhu

SKODA’nın ralli aracı Fabia S2000 ile aynı genleri taşıyan Fabia RS modeli ile 4x4  çekiş sistemli otomatik şanzımana sahip olan Superb Combi Türkiye otomotiv pazarına sunuldu. Ralli sporunun ruhunu Fabia RS ile yollara taşıyan Skoda, Superb Combi 4x4 ile yeni müşteri profilllerine hitap edecek. Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmut Kadirbeyoğlu, 2011 yılının son çeyreğinde ise Skoda’nın en çevreci model grubu olan Greenline serisinin ilk temsilcisi Yeti Greenline 1.6 TDI’yı satışa sunacaklarını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye’de hızlandık hedef 30 bine yükseldi

SKODA’nın Ortadoğu ve Türkiye’den sorumlu direktörü Petr Horak, 2009 yılı sonunda Türkiye’nin sorumluluğunun kendisine verildiğini belirterek, “O dönemde herkes gibi Skoda’nın satışları da kötüydü. Türkiye’de motivasyon düşmüştü. Rahmetli Orhan Yüce önemli bir atılımı başlatıp 2010’da çıkışa geçti. Orhan Yüce’nin ani ölümünün ardından Ahmet Yüce’nin başa gelmesiyle bu atılım daha da hız kazandı. Biz Türkiye’de çok güçlü bir ortağa sahip olduğumuzu düşünüyoruz” dedi.
Eylüle kadar sıra var
Yüce Auto Skoda Genel Müdürü Mahmud Kadirbeyoğlu, ilk 5 aydaki yüzde 120’lik büyümelerinin çok önemli olduğunu belirterek, “Seçimlerden sonra pazar biraz soğuma olabilir. Ama biz buna rağmen yılı 10 bin adetlik satışla tamamlamayı hedefledik. Bu yıl tek sorunumuz yeterli sayıda araç alamamaktan kaynaklanıyor. Özellikle dizel ve otomatik araçlarımızda Eylül’e kadar sıra var. 2012 yılı hedefimiz ise 15 bin adet. Özellikle B sınıfında sedan bir araca kavuştuktan sonra 2015 yılındapazar payımızı yüzde 3’ün üstüne çıkartıp yılda 30 bin adetlik satış hedefliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2. el otomobil fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!