Bodrum’a 500 milyon dolara 7 yıldızlı otel yapacak, alım gücü yüksek turisti çekecek

Güncelleme Tarihi:

Bodrum’a 500 milyon dolara 7 yıldızlı otel yapacak, alım gücü yüksek turisti çekecek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

Lüks projeleri hayata geçiren Astaş’ın Bodrum’da imza atmaya hazırlandığı 7 yıldızlı otel ve villa projesi 500 milyon dolara mal olacak. ‘Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel & Villas’ projesi, Astaş Holding Başkanı Vedat Aşçı’nın 10 yıllık hayali. Aşçı, bu projeyle Bodrum’a harcama gücü yüksek yabancı turistlerin gelmesine katkı sağlamak istiyor.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb332bf018fbb8f8b1d53c

İSTANBUL’da Kempinski Residences Astoria, Bellevue Residences Managed by Kempinski ve Maçka Residences Interior Design by Armani/Casa Managed by Kempinski gibi projeleri hayata geçiren Astaş, Bodrum’da yine lüks markalı bir resort projeye imza atmaya hazırlanıyor. Astaş’ın 7 yıldızlı 130 anahtarlı bir otel, 100 villa ve 100 villa dairesinden oluşacak bu projesinin detayları ortaya çıktı. Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşçı, adı ‘Cennet Koyu Branded Luxury Resort Hotel & Villas’ olarak belirlenen projesinin detaylarını ilk kez paylaştı. Bodrum’u markalaştırma hedefiyle yola çıktıklarını söyleyen Vedat Aşçı, “İddialı bir projeyi Avrupa ve Orta Asya’ya kazandırmayı hedefledik. Cote D’Azur’ ve Maldivlerin karışımı bir mekan yaratacağız. Dünyanın en ünlü otel işletme markalarından biri ile hayata geçirilecek 7 yıldızlı Branded Luxury Resort Hotel projesi harcama gücü yüksek yabancı turistlerin daha çok Bodrum’a gelmesine katkı sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

500 milyon dolarlık proje

10 yıldır Bodrum’da bir projeyi hayata geçirmeyi  hayal ettiğini belirten Vedat Aşçı, proje hakkında şunları anlattı: “Dedeman ailesinin arazisini ve birkaç araziyi daha sahiplerinden alarak toplam proje alanını 550 dönüme çıkardık. Cennet Koyu’ndaki projemiz 3 koydan oluşuyor ve 2 kilometreden uzun sahile sahip. Cennet Koyu, denizi, doğasıyla mükemmel bir yer. Biz burada 130 anahtarlı 7 yıldız üstü dünyanın ilk 5’ine girebilecek markalı resort otel, 100 villa ve 100 villa daireden oluşan bir proje yapacağız. Projenin yatırım bedeli 500 milyon dolar olacak. Bodrum’a da milyar dolarlara varacak katkı sağlamasını önemsiyoruz. Proje için yurtdışında konusunda uzman, dünyada bir çok resort oteli yapmış 7 mimar ve tasarımcıyla çalışıyoruz. Şu anda detayları sonuçlandırıyoruz. Temmuz ayında inşaatına başlayıp satışa çıkmayı planlıyoruz. Proje 2013 yazında tamamlanacak.”

Haberin Devamı

İşletme görüşmeleri sürüyor

Projedeki otel hakkında da bilgi veren Vedat Aşçı, şöyle konuştu: “Otelimiz 130 anahtarlı deluxe oda, dubleksler, tripleksler, villa, süite, özel tasarlanmış kral dairelerinden oluşacak. Daireler 65, 100, 200 ve 500 metrekareye kadar değişen büyüklükte olacak. Projemizle dünya çapında resort otel işletme şirketi olarak tanınmış ünlü markalar ilgileniyor. Şu anda 3 marka ile görüşmelerimiz sürüyor. İstanbul’daki 2 projemizi işleten Kempinski bu projemizde olmayacak. Çünkü Bodrum’da başka bir yatırımcıyla otelleri var. Maçka projemizi tasarlayan Armani de ilgilendi. Kararımızı haziran ayında vermiş olacağız. Dünyanın en iyi 5 otel işletme markasından birisi ile işbirliği yapmaya karar verdik. 12 ay hizmet vermesi planlanan bu otelin yıllık 70 milyon dolar ciro yapmasını hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

Bodrum’u marka yapacağız

Bodrum’u dünyada önemli tatil markası haline getirme ve dünyanın üst düzey turizm haritasına sokma kararı aldıklarını anlatan Aşçı, “Bodrum’a iyi bir marka getirerek turizmde markalaşmaya doğru taşıyacağız. Dünya jet sosyetesi Avrupa’da Güney Fransa veya İtalya’ya tatile giderdi, ama artık oradan sıkıldılar. Bu nedenle dünya jet seti kısa mesafede tatil denildiğinde alternatifsiz Bodrum’u tercih edecek. Önümüzdeki bir kaç yıl içinde Bodrum’a jet sosyete ve üst grupların özel uçaklarıyla geldiği, yalnız yazın değil kışın da odak noktası olduğu mükemmel bir turizm merkezi haline getirmeyi arzu ediyoruz” diye konuştu.

Bodrum’da marina hedefi de var

Haberin Devamı

BODRUM’u markalaştırma hedefine ulaşmak için burada farklı alanlarda da yatırım yapabileceğini söyleyen Vedat Aşçı’nın bir diğer hedefi ise marina yatırımı. Aşçı şu Güvercinlik ve Torba’da marina yatırımı için yer arıyor. Aşçı, “Bodrum’a dünya çapında cevap verebilecek 500 yatlık bir marina düşünüyoruz. Güzel bir yer arayışı içindeyiz” diyor.

3 milyar dolarlık yatırım planı

YATIRIM hedeflerini de açıklayan Vedat Aşçı, “Önümüzdeki 3-4 yıl içinde 3 milyar dolarlık bir hedef koyduk. İstanbul’da 2 proje daha başlatmak istiyoruz. Ayrıca lüks bir otel yatırımı da düşünüyoruz. 5 yıl içerisinde otel sayımızı 5’e çıkarmayı planlıyoruz. Çeşme, Ankara ve İzmir’de de otellerimiz olacak. Çok acilen Türkiye’nin otel yatırımlarına ihtiyacı var. Biz de en lükslerini, en butiklerini, en üst gruba hitap eden otellerini yapacağız. Katma değeri daha yüksek, turizme daha çok hizmet eden otel yatırımları kuracağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

2 ayrı sosyal tesis, 3 ayrı plaj olacak

Biri sahilde olmak üzere 2 ayrı sosyal tesis
3 adet özel plaj
Otel müşterilerinin ayrı, villa sahiplerinin ayrı plaj
Otel misafirlerine otel odalarında veya özel villalarda konaklama imkanı
VIP villalarına özel plaj
Özel helikopter pisti
8 bin yeni ağaç ve 1 milyon yeni bitki dikilecek.
Araç girişine izin verilmeyecek.
Elektrikli golf araçları ile ulaşım sağlanacak.
Elektrik rüzgar enerjisinden üretilecek.
Biyolojik ve ozmos tuzlu su arıtma  sistemleri ile kendi suyunu kendi üretecek.

Diğer inşaat haberleri:

Evviva Gümüş City’de günde 10 TL kampanyası

BULUT İnşaat, ‘Evviva’ konseptli projelere başlayarak Esenyurt’ta,  Evviva Residence ve Evviva  Yaşam Merkezi adlı iki projeyi hayata geçirdi. Bulut İnşaat, şimdi de Evviva projelerine bir yenisini daha ekliyor. İstanbul Esenyurt’ta hayata geçecek Evviva Gümüş City’de “Günde 10 TL’ye Ev” kampanyası olacak. 1+1, 2+1, 3+1 daire seçenekleriyle 2 bin 600 konut ve 120 ticari alandan oluşan Evviva Gümüş City’de fiyatlar 63 bin 500 TL’den başlıyor. Bulut İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Temel Bulut,  ‘Günde 10 Liraya Ev’ kampanyasıyla Türkiye’de ev sahibi olma imkânlarına yenilik getirdiklerini söyledi. Her biri 31 katlı 5 blok ve bir rezidanstan oluşan projede 1+1 65 metrekare daireler
63 bin 500 TL, 2+1 110 metrekare daireler 107 bin 250 TL, 3+1 140 metrekare daireler ise 136 bin 500 TL’den satışa sunuluyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 10 indirim uygulanıyor.

Fuaye Süreyyapaşa satışa çıktı

YILMAZ İnşaat tarafından Süreyyapaşa’da projelendirilen Fuaye Süreyyapaşa, satışa çıktı. 106 bin metrekarelik bir arsa üzerinde inşa edilecek Fuaye Süreyyapaşa projesi, yatay bir mimariyle ve binaların birbirinin önünü kapatmayacağı şekilde tasarlandı. Projenin toplam inşaat alanı 90 bin metrekareye ayrılırken, büyük kısmı da peyzaj alanlarını oluşturacak. Yılmaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yılmaz, “1975 yılından itibaren altyapı ağırlıklı bir firma olarak hizmet veriyoruz. Kamu ihalelerinde de birçok inşaat projemiz oldu. Fuaye Süreyyapaşa projemizle
insan öncelikli bir yaşam alanı kurmak
hedefiyle, Süreyyapaşa’da her noktası özenle tasarlanan bir konut projesi hazırlıyoruz. Tamamı az katlı ve geniş yeşil alanlarla çevrili estetik binalardan oluşan bir yaşam merkezi inşa ediyoruz” diye konuştu. Projede 9 tane 4 katlı, 7 tane 5 katlı, 10 tane 6 katlı blok ve iki tane yüksek katlı bina ile bir de etap yer alacak.

Ofisim İstanbul’da metrekare 4 bin lira

İLLER Bankası ve Özyapı İş Ortaklığı ile Maltepe’de adaları gören bir konumda inşasına başlanan Ofisim İstanbul projesinin inşasına başlandı. İş dünyasını farklı bir boyuta taşıyan Ofisim İstanbul’da teslimler 20 ay sonra başlayacak. 60 bin metrekare inşaat alanına sahip olan proje, 3 blokta 219 adet ofis ve 16 adet mağazadan oluşuyor. Projede 500 araçlık otopark ve 107 metrekareden, 833 metrekareye kadar büyüyebilen ofisler yer alıyor. Ofisim İstanbul Proje Koordinatörü Murat Sertoğlu, şunları söyledi: “3 bloktan oluşan projemizde bir iş merkezine ait ne varsa sunuluyor. Özyapı İş Ortaklığı’nın Ofisim İstanbul’a özel olarak hazırladığı uygun ödeme koşulları da var. Ofisim İstanbul’da metrekare birim fiyatları ise 4 bin TL’den başlıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!