Karsan’a New York Times’tan ‘İhaleden elendin’ şoku geldi

Güncelleme Tarihi:

Karsan’a New York Times’tan ‘İhaleden elendin’ şoku geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 00:00

New York Times Gazetesi, dün Karsan’ın New York’ta düzenlenen ‘Geleceğin taksisi’ ihalesinden elendiğini yazdı. Karsan, henüz Taksi ve Limuzin Komisyonu’ndan (TLC) kendilerine ulaşan resmi bir açıklamanın yapılmadığını duyururken, New York Daily News Gazetesi ise NY Belediye Başkanı Bloomberg’in, “İhalede Nissan’ın NV200 aracı önde gidiyor” yorumuna yer verdi.

Haberin Devamı

NEW York’ta açılan ‘Geleceğin taksisi’ ihalesine katılarak ilk 3 finalist arasına giren Karsan’a Amerika’dan şok haber geldi. New York Times Gazetesi’nde yer alan haberde, Karsan’n New York taksi ihalesinden elendiği belirtildi. Karsan, habere ilişkin yaptığı açıklamada konuyla ilgili Taksi ve Limuzin Komisyonu’ndan (TLC) kendilere ulaşan resmi bir açıklamanın yapılmadığını duyurdu.


İsmi verilmeyen bir kaynak
ABD’nin New York Times gazetesi, Karsan’n New York şehri tarafından açılan şehirde kullanılacak yeni taksinin belirleneceği ihaleden elendiğini bildirdi. İsmi verilmeyen bir kaynağa dayandırılan haberde TLC tarafından alınan ve henüz açıklanmayan karara göre, Karsan’ın yeni taksi teklifinin reddedildiği ifade edildi.

Karsan aracı icra edemezdi
Haberde, “ABD pazarında deneyimli olmayan Türk şirketinin tasarlanan konsepti güvenilir bir şekilde icra edip edemeyeceği yönünde endişeleri dile getiren bir değerlendirmenin ardından red kararı alındı” dedildi. Karsan tarafından habere ilişkin yapılan yazılı açıklamada ise şu ifadelere yer verildi:
“New York Times Gazetesi’nde bugün yayımlanan haberden bizler de haberdarız ancak şu ana kadar Taksi ve Limuzin Komisyonu’ndan (Taxi and Limousine Commission - TLC) konu ile alakalı tarafımıza yapılmış herhangi bir resmi açıklama bulunmamaktadır. Resmi açıklamanın TLC tarafından yapılmasını takiben konu kamoyu ile paylaşılacaktır.”

Haberin Devamı


Nissan kazanmaya yakın
Diğer taraftan New York Daily News gazetesi ise New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg’in finalistlerden Nissan NV200’ün ihalede en yüksek oy aldığını belirttiğini yazdı. Haberde, Nissan’ın en büyük avantajının diğer iki finaliste göre daha fazla iç alana sahip olması gösterildi. Nissan’ın ihaleyi alması durumunda, biri Türkiye’de üretilen (Ford Transit Connect) diğeri Türk malı (Karsan) olan iki finalist ihalede elenmiş olacak. Bu da siyasi tartışmaları beraberinde getirecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!