Volkicar Kanada’dan ortaklık teklifi aldı

Güncelleme Tarihi:

Volkicar Kanada’dan ortaklık teklifi aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2011 00:00

Türkiye’nin en başarılı ralli pilotu Volkan Işık’ın 1 milyon dolara geliştirdiği Türk malı yarış otomobili ‘Volkicar’a Kanada’dan ortaklık teklifi geldi.

Haberin Devamı

Işık, ‘Volkicar’ ismini verdiği bu sevimli aracın, normal yol versiyonunu da üretmek istediğini ancak bunun için bir ortak bulması gerektiğini belirtmişti. Bu gelişmeler üzerine bir çok yatırımcıdan teklif aldığını belirten Işık, “Bunların çoğu Ortadoğu sermayeli şirketlerdi. Benim en dikkatimi çeken Kanadalı A.G. Group oldu. Önümüzdeki hafta bu grupla bir araya gelip görüşüceğim” dedi.

3 tekerlekli araç da var

Toronto merkezli danışmanlık şirketi olan A.G. Group’un Türkiye’de de şubesi bulunuyor. Volkan Işık, Kanadalı şirketten Volkicar’ı Toronto’da ortak üretme teklifi aldığını belirterek, şöyle konuştu: “Kanadalı şirket olmanın bir çok avantajından yararlanabileceğimi ayrıca Amerika pazarına daha kolay ulaşabileceğimi söylediler. Ayrıca Volkicar’ın dışında ortak olarak bünyelerindeki 3 tekerli bir aracı da modifiye edip birlikte üretebileceğimizi ifade ettiler. Bu teklifi değerlendiriyorum.”

Fiyatı 14 bin 500 TL

Yıllarca yarış lastiklerinin gelişiminde rol oynadığı Lassa ve CMS’nin de desteğini alan Işık, Volkicar’ı yaklaşık iki yılda geliştirdi. Aracın ön üretimlerine başlayan ve iki adet üreten Işık, Haziran’a kadar 24 adet daha üretecek. Işık ilk üretilen 26 Volkicar’ı satmayacak, bu araçları kiralayıp kendi içinde bir yarış organize edecek. Yıl sonuna kadar üreteceği 60 Volkicar’ı ise yaklaşık 14 bin 500 TL fiyatla satacak.

Haberin Devamı

2. el otomobil ilanları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!