Yazıcı: Kocası ölen kadına maaş gelecek

Güncelleme Tarihi:

Yazıcı: Kocası ölen kadına maaş gelecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2011 00:00

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, CHP’nin aile sigortası vaadinin tartışıldığı şu günlerde, yeni bir çalışmayı açıkladı. Yazıcı, eşi yaşamını yitiren ve sosyal güvencesi olmayan kadınlara maaş vereceklerini söyledi.

Haberin Devamı

150 bin kadına, toplam 200- 250 bin TL arasında aylık sosyal yardım yapılması düşünülüyor. Fakat listede eşinden boşananlar olmayacak. Yazıcı, şunları anlattı:

Dul kadın maaşı

Eşi vefat etmiş kadınlarla ilgili bir araştırma yaptık. Bu kadınların ne kadarı eşinden maaş alıyor, ne kadarının sosyal güvencesi var, onları tespit ettik. Sosyal güvencesi olmayan ve eşi ölmüş 150 bin civarında kadın var Türkiye’de. Şimdi çalışma yapıyoruz. Bu kadınlara devlet olarak yardım yapacağız. Yardım nakit şeklinde olacak.

Boşanmışlar hariç

Asgari ücretin üçte biri oranında aylık ödeme yapılacak. Bu ödemeler 6 ayla bir yıl arasında değişecek sürelerde yapılacak. Boşanmış kadınları bundan ayrı tutuyoruz. Çünkü onların nafaka gibi gelirleri oluyor. Ayrıca anlaşmalı boşanma veya boşanmayı teşvik gibi sıkıntı yaratmasın. Projeyi önce Başbakana, ardından Ekonomi Koordinasyon Kurulu’na sunacağız.

Haberin Devamı

Benim adım Kemal değil

CHP’nin aile sigortasının gerçekleşme şansı yok. O kadar parayı nereden verecek? Benim adım Kemal değil, veremem. Bakın, biz sosyal alanda çok önemli işler yaptık. Dünyada 7 milyar insan var. 1.5 milyar insan bir doların altında gelirle yaşıyor. Türkiye’de artık 1 doların altında geçinen kimse kalmadı. Bu Türkiye’nin kazanımıdır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!