Bilici Yatırım halka arz ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Bilici Yatırım halka arz ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2011 16:19

Halka açılmaya hazırlanan Bilici Yatırım, danışmanlık ve aracılık hizmeti için, halka arzlar konusunda Deniz Yatırım'la anlaştı.

Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Bilici, yaptığı yazılı açıklamada, halka arzı kendileri için yeni bir dönemin başlangıcı olarak gördüklerini belirtti.

Halka arzı, kurumsallaşma hedefleri doğrultusunda stratejik bir adım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Bilici, şunları kaydetti:

“Grubumuz halihazırda tekstil sektöründe, iplik, iplik büküm, kumaş dokuma, boyama ve apre tesislerine sahip olup, ileri teknoloji kullanımıyla özellikli üretimler yapan, entegre bir yapıya sahip. Grubun ürünlerinin yaklaşık yüzde 80'i 20 ülkeye ihraç ediliyor. En yüksek talep ABD ve Avrupa ülkelerinden geliyor. GAP, Mango, Marks&Spencer ve Zara gibi dünya devi şirketlerin de arasında yer aldığı 180 şirket ürünlerimizi kullanıyor.”

Bilici, bu halka arzın Adana'dan 14 yıl sonra yapılacak ilk halka arz olacağına dikkat çekerek, bunun kendileri için heyecan verici bir durum olduğunun altını çizdi. Bilici, şöyle devam etti:

“Adana'da yeni halka arzlara esin kaynağı olarak, Adanalı şirketlerin sermaye piyasasının sunduğu imkanlardan daha fazla yararlanmalarına katkı sunabilirsek, bu bizim için ayrı bir mutluluk kaynağı olacak. Halka arz sürecinde Adana'nın da sorumluluğunu üzerimizde hissediyor, Borsada Adana'nın elçisi olmaya hazırlanıyoruz.”

Deniz Yatırım Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Cafer Bakırhan da, Adana iş dünyası için de özel bir anlam ifade eden Bilici Yatırım'ın halka arzında danışman şirket olarak görev almaktan büyük memnuniyet duyduklarını bildirdi.Bakırhan, orta ölçekli benzer şirketler için özendirici olmasını arzu ettikleri Bilici Yatırım'ın arzı konusundaki ayrıntıları önümüzdeki haftalarda basın ve kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti. Sermaye artırımı suretiyle halka açmaya hazırlanan Bilici Yatırım, 30 Aralık 2010 tarihinde halka arz için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurusunu yapmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!