TMSF Toprak'ı KöÅŸk'ten çıkardı

Güncelleme Tarihi:

TMSF Toprakı Köşkten çıkardı
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 19, 2011 00:00

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Sarıyer'deki Aslanlı Köşk'ün tahliyesi için verilen sürenin dün dolması üzerine bugün Toprak'ı köşkten tahliye etti. Köşk'ün tahliyesi sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı. Köşk çalışanları patronlarının gidişini gözleri dolarak izledi.

Haberin Devamı

Sabah erken saatlerde Köşk bahçesine nakliye araçları girerken Toprak Ailesi'ne ait eşyalar teker teker kamyonlara yüklenmeye başladı. Önce olanları Köşk'ten izleyen Toprak, daha sonra basın mensuplarına bir açıklama yapıp Köşk'ten ayrıldı.



Aslanlı Köşk böyle tahliye edildi / Foto Galeri

Halis Ağa Aslanlı Köşk'teki son konuşması / WEB TV

"OÄžLUMUN YANINA TAÅžINIYORUM"

Halis Toprak, tahliye işlemi sırasında yaptığı açıklamada, 21 yıldır burada oturduğuna işaret ederek, "ben burayı kendim yapmıştım, başkaları gibi hazıra konmuyorum" dedi.

Köşk'teki eşyaların depoya gönderileceğini ve kendisinin de oğlunun Sarıyer'deki evine taşınacağını söyleyen Toprak, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Sakarya'dan Ankara'ya kadar olan bölgede bizim kadar sanayi tesisi olan grup yoktu. Ama fabrikaları bizden aldılar, işçiler çıkarıldı, makinalar paslandı. Şimdi artık 5 milyar dolar bile verseniz oraları çalışır hale getiremezsiniz.

Bu köşk, bu fabrikalar bu ÅŸirketler benim malım deÄŸil. Ben 75 yaşındayım, bunların hepsi Türkiye'nin malı.  Â

Ben artık bu Köşk'ü geri alamayacakmışım, çünkü TMSF satmış. Ancak dava açıp tazminat kazanabiliyormuşum"

Toprak, açıklamasının ardından Köşk'ten çıkıp oğlunun evine gitti.

GÄ°DERKEN SÄ°TEM ETTÄ°

Halis Toprak köşkten ayrılırken duygulu anlar yaşadı ve TMSF eski başkanı Ahmet Ertürk ve ekibine sitem etti: "Ben 75 yaşına geldim, şimdiye kadar hep ülkem için çalıştım. Ve taş taş üstüne koymak için uğraştım. Bu beleşçi TMSF benim ve ülkemin mallarını sağa sola dağıttı."

Hüseyin KOYUNCUOĞLU
hurriyet.com.tr

21 yıldır oturduğu Aslanlı Köşk'ten ayrıldığı için çok üzgün olduğunu söyleyen Toprak, "TMSF burayı 23.8 milyon dolara sattı. Ben burayı 600 milyon dolar verdiklerinde bile satmamıştım. Bu yapılan beleşçiliktir. Bütün bu yaşananlara rağmen yargı hakkımızı veriyor. Danıştay'dan iptaller gelmeye başladı. TMSF'nin alacağı 370 milyon dolar bizim hesaplarımıza göre TMSF'den alacağımız 1 milyar doları geçer. TMSF mallarımızı satarak kazandığı para ile alacağını almak yerine sanki devlet bizim kefilimizmiş gibi bankalara olan vadesi gelmemiş borçlarımızı ödedi. Kaldı ki mallarımızı neredeyse bedava sattı."

Haberin Devamı

ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALDI

Çalışanların "baba" şeklinde hitap ettiği Toprak'ın köşkten taşınmasıyla birlikte köşkte çalışan 13 kişi, işsiz kaldı. Bu duruma sitem eden çalışanlar, "Şimdi hepimiz işsiz kaldık, bizim ev kiralarımızı da TMSF ödesin." dedi.  Çalışanlarının çok üzgün olduğu gözlemlenirken bir çalışanın gazetecilere "Halis Ağa'ya çok haksızlık edildi. Çok yanlış haberler yapıldı. Kimse onun binlerce insana iş verdiğini, karnını doyurduğundan bahsetmedi bile" şeklinde tepki gösterdi.

TMSF Toprakı Köşkten çıkardı

ASLANLI KÖŞK REMZİ GÜR'ÜN

Danıştay, önceki gün aldığı kararla, Toprak Grubu’nun borcunun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından fazla hesaplandığını, yapılan tahsilatlar düşüldükten sonra grubun borcunun tekrar hesaplanmasını istedi. Ancak Halis Toprak’ın açtığı dava üzerine Danıştay 13’üncü Daire tarafından alınan bu kadar, taraflar arasında farklı yorumlara neden oldu. Toprak bu karar üzerine Aslanlı Köşk dahil Toprak Grubu’na ait tüm mal ve şirketlerin iadesini isterken TMSF bunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

TMSF, Danıştay'ın daha önce verdiği karara dayanarak da bugün Aslanlı Köşk'ün tahliye işlemini başlattı.

TMSF, Toprak Grubunun, Fona olan borçlarının tasfiyesi yönünde 6 Şubat 2008 tarihinde imzaladığı Ek Protokol hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle Aslanlı Köşk'ü Ramsey markasıyla bilinen Remzi Gür'e 23.8 milyon lira bedelle satmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!