CHP, işsiz gençler için ‘Gence Artı’ya geçecek

Güncelleme Tarihi:

CHP, işsiz gençler için ‘Gence Artı’ya geçecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 00:00

CHP’nin, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı bir toplantıyla tanıtılan “Gence Artı” Projesi, işsiz gençleri çalışma hayatına hazırlayacak eğitimler ile iş arayan gençlere rehberlik hizmeti verilmesini içeriyor.

Haberin Devamı

Toplantıda proje hakkında bilgi veren Parti Meclisi üyesi Aylin Nazlıaka, Türkiye’de her 5 gençten birinin işsiz olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Projeyle gençlerin bireysel donanımlarını artırmayı hedefliyoruz. Bu amaçla iş arama teknikleri, hedefli yaşam, iletişim teknikleri, ikna yöntemleri, kariyer planlama gibi başlıklar altında eğitimler verilecek. Gençlerin kendilerine model alabilecekleri kişilerle tanışmaları da sağlanacak. Çekilişle bazı gençlere burs ve staj imkanı da sağlanacak. İşsizseniz, işimiz sizsiniz’ parolasıyla hayata geçirilen projeyle işsiz gençlerin yanında olacağız.”

Ali Babacan hesap biliyor mu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın Aile Sigortası’nda “hesabın yanlış yapıldığı” yönünde eleştirisine şu yanıtı verdi: “Sayın Ali Babacan hesap biliyor mu? Kuşkularım var. Hesap bilen adama sormak lazım, bu cari açık, bu işsizlik nedir diye?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!