Danıştay, Toprak’ın borcunu fazla buldu, yeniden hesap istedi

Güncelleme Tarihi:

Danıştay, Toprak’ın borcunu fazla buldu, yeniden hesap istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2011 00:00

Danıştay, Toprak Grubu’nun borcunun Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından fazla hesaplandığını, yapılan tahsilatlar düşüldükten sonra grubun borcunun tekrar hesaplanmasını istedi. Ancak Halis Toprak’ın açtığı dava üzerine Danıştay 13’üncü Daire tarafından alınan bu kadar, taraflar arasında farklı yorumlara neden oldu. Toprak bu karar üzerine Aslanlı Köşk dahil Toprak Grubu’na ait tüm mal ve şirketlerin iadesini isterken TMSF bunun söz konusu olmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

Danıştay 13’üncü Daire’nin dün aldığı kararda, Toprak Grubu’nun Fon’a olan borcunun Gruptan yapılan tahsilatların düşülmesinden sonra 6 Ağustos 2009 tarihi itibariyle 420 milyon 998 bin 882 lira TL (289 milyon 644 bin 914 dolar) olarak hesaplandığı hatırlatılarak, o tarihten sonra grubun borcunun 6 milyar 366 milyon TL üzerinden saptanmasında ‘hukuka uyarlık’ bulunmadığı vurgulandı. Daire, Toprak Grubu’nun Fon’a olan borcunun TMSF tarafından fazla hesaplandığını, yapılan tahsilatlar düşüldükten sonra grubun borcunun tekrar hesaplanmasını istedi.

Toprak mallarını geri istedi

Bu karar üzerine bir açıklama yapan Toprak Grubu, Danıştay 13’üncü Dairesi 9 Ocak 2009 ve 13 Ağustos 2009 tarihli Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kararlarının yürütmesini Halis, Mehmet ve Ahmet Toprak lehine durdurduğunu vurguladı. Ayrıca Toprak, karar sonrasında Aslanlı Köşk de dahil olmak üzere tüm taşınmaz malların ve tapuların, 23 sanayi tesisi ve 22 şirketin Danıştay’ın verdiği karara uyularak TMSF tarafından iade edilmesini istedi.

Haberin Devamı

TMSF: Borç devam ediyor

Bunun ardından bir açıklama da TMSF’den geldi. Danıştay’ın kararının “Halis Toprak’ın malları iade edilecek” şeklinde yorumlanmasının yanlış olacağı vurgulanan açıklamada, “TMSF yargı kararlarına uygun olarak işlem tesis edecek olup, yeni borç miktarı üzerinden yasal takibini sürdürecektir. Dolayısıyla bu kapsamda Toprak Grubu’na mallarının iade edilmesi sözkonusu değildir” denildi. Ayrıca karara itiraz edileceği de belirtildi.TMSF’nin bu açıklamasına ilişkin bir açıklama daha yapan Toprak Grubu ise “TMSF Danıştay’ın yürütmenin durdurulması kararına kanunen uymak mecburiyetinde olup aksi halde suç işler” uyarısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!