Tanıtım için ‘açık içki belgesi’ aradı, rakıya ‘Âlâ’yı da ekledi

Güncelleme Tarihi:

Tanıtım için ‘açık içki belgesi’ aradı, rakıya ‘Âlâ’yı da ekledi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2011 00:00

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK) Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkilerin Satışına ve Sunumuna İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinin ardından ilk tanıtımı gerçekleştiren Mey İçki, mekan seçerken, “Açık içki belgesi” aradı. Yeni Rakı Âlâ’nın tanıtımını gerçekleştiren Mey İçki, 24 yaş sınırına da dikkat ederken, yeni ürünü hediye etmemeye de özen gösterdi.

Haberin Devamı

Yönetmeliğin 24’üncü maddesinin ikinci fıkrası (a) bendine göre; açık alkollü içki satış belgesine haiz işyerlerinde sunum uygulamasının yapılması nedeniyle organizasyonun gerçekleştiği mekanda bu belge arandı. Gecenin düzenlendiği mekanda açık içki ruhsatı olmasaydı tadım da yapılamayacaktı. TAPDK’nın yeni yönetmeliği gereği çocuklara ve gençlere yönelik etkinliklerde alkollü içki satışı ve sunumunun yapılamaması da gecede dikkat edilen başka bir yenilikti. TAPDK’nın genç kavramını 15-24 yaş arası olarak kabul etmesi nedeniyle geceye katılanların 24 yaşından büyük olduğu gözlendi. Yönetmelik gereği
özel davetlerde alkollü içkiler organizasyonu yapan tarafından mekana götürülüyor. Tanıtım gecesinde sunulan yeni rakıyı Mey İçki kendisi götürdü.
Yeni Rakı Âlâ, yüzde 100 kuru üzümden üretildi. Mey İçki CEO’su Galip Yorgancıoğlu,
şu bilgileri verdi: “Şimdiye kadar ürettiğimiz en özel içkilerden birisi. Alkol derecesi yüzde 47. En kaliteli üzümler elle toplandıktan sonra toprağa değmeden titizlikle özel askılarda kurutuldu. Yoğun anason tadı, kokusu ve yüksek alkol seviyesi damakta daha dengeli ve kalıcı bir tat bırakmasını sağladı. Son olarak, özel meşe fıçılarda dinlendirilerek lezzeti olgunlaştı.”

Haberin Devamı

Restorana özel ‘Âlâ’

Yeni Rakı Âlâ’nın marketlerde satışı olmayacağına dikkat çeken Galip Yorgancıoğlu, şöyle konuştu: “Çok kısıtlı bir üretim gerçekleştirdik. Sadece restoranlarda satışını planlıyoruz. Diğer rakılara göre fiyatı biraz daha yüksek olacak. Yurtdışındaki restoranlarda da satışını planlıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!