17 şirketten 10’a indi, 150 milyon dolara İstanbul’a ‘yeşil otel’ yapacak

Güncelleme Tarihi:

17 şirketten 10’a indi, 150 milyon dolara İstanbul’a ‘yeşil otel’ yapacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Yeniden yapılanma çalışmalarını tamamlayan Süzer Grubu, 2010’u büyüme yılı ilan ederken, İstanbul’da 150 milyon dolarlık ‘yeşil otel’ projesi planladığını açıkladı.

Haberin Devamı

17 olan şirket sayısını, bazı ortaklıklarını bitirerek 10’a indiren grup, gayrimenkul, gıda perakendeciliği, finans ve enerji sektörlerini de esas iş alanı olarak belirledi.
400 yeni istihdam
Süzer Grubu Genel Müdürü Serhan Süzer, 2010’un büyüme, istihdam yaratma ve potansiyellerini ortaya çıkarma yılı olacağını belirterek, “2010’u heyecanla bekliyoruz. Gelecek yıl yüzde 15 büyümeyi ve 400 kişiyi işe almayı planlıyoruz. Bu sayede çalışan sayımız 3 bin 600’e çıkacak. 2015 itibariyle iki üç katlık büyüklüğe ulaşmış olmamız gerekiyor. Bundan sonra gıda perakendesi, gayrimenkul geliştirme, finans ve enerji alanlarında büyüyeceğiz” dedi.
150 milyon dolar
Serhan Süzer, İstanbul’da Avrupa Yakası’nda sahile yakın, şehir merkezinde bir projenin gündemlerinde olduğunu da aktararak, şu bilgileri verdi: “Otel, rezidans ve ofis gibi çok amaçlı binalardan oluşan karma bir proje düşünüyoruz. Mevcut arazimiz var, onun planlamasını yapıyoruz ve izinler üzerinde çalışıyoruz. En az 150 milyon dolarlık ciddi bir yatırım olacak. Yabancı bir ortak alabiliriz. Ritz ya da Mariott bu markalardan biri olabilir. Projede yeşil ön plana çıkacak.”
Yeni gıda markası
Gıda perakendesinde de büyümek için 2010 yılında yeni bir marka getireceklerini belirten Süzer, şöyle konuştu: “Bugün KFC ve Pizza Hut markalarının hizmet verdiği toplam 82 restoranımız var. Önümüzdeki yıl 20 restoran daha açacağız. 2010’da Turkent’te ise yüzde 20 büyüme planlıyoruz. Enerji sektörüyle de yakından ilgileniyoruz. Bu alanda ciddi bir potansiyel var ve bunu değerlendirmek istiyoruz. Enerji üretimine yönelik olarak şu an itibariyle üzerinde durduğumuz çeşitli projeler bulunuyor ve doğru bir zamanlamayla bunları hayata geçirmeyi planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Finans sektörüne istekli bakıyoruz

SERHAN Süzer, finans sektörüne dönük bakışlarını şöyle anlattı: “2001’de askerden geldiğim gün Kentbank’a el konulmuştu. Dolayısıyla grupta işe başladığımdan 2009 yılına kadar sürekli kriz yönetmekle ve problem çözmekle uğraştım. Çünkü öncelikle kendi iç işleyişimizi halletmek gerekiyordu. Banka olayı o dönem bizi çok duraklattı. Herkes büyüme ile uğraşırken biz kendi problemlerimizle uğraştık. Sonrasında 2007 yılında TMSF ile anlaştık. Bahçeşehir’deki araziyi satıp devlete olan 165 milyon dolarlık borcumuzu kapattık. Bunu yaptıktan sonra kendi evimize yöneldik. Şu anda kimseye bir kuruş borcumuz yok. Her ne kadar Kentbank olayı başımıza geldiyse de biz bu sektörde başarılı olacağımızı düşünerek faktoring ve leasing şirketlerini aktif hale getirdik. Kentbankla ilgili izin verildiğinde, finans sektörü şirketlerimizde ayrı bir yön alacak.”

Haberin Devamı

Costa Rika’yla turizmde artış

COSTA Rika Fahri Konsolosu olan Serhan Süzer, birkaç ay önce Kosta Rika Turizm Bakanlığı’ndan bir telefon aldığını da anlatarak, “Ne yaptınız bilmiyoruz ama Türkiye’den gelen turist sayısı geçen yıla göre 3 kat arttı dediler. Ben 2008’den beri fahri konsolosum. Costa Rika ve Türkiye’deki seyahat acentalarını ve turist operatörlerini birbirine bağladık. Bir de ülkemizin tanıtımını yaptık” dedi.

Dış yatırım da yapacağız

SERHAN Süzer, fahri konsolosu olduğu Kostra Rika’yı Latin Amerika’ya açılan bir kapı olarak gördüğünü de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yurtdışında enerji, finans, gıda ve arazi yatırımları yapmayı planlıyoruz. Doğu Avrupa, Kafkaslar, Orta Asya,
Orta -Doğu, Kuzey Afrika ve Latin Amerika yatırım yapmayı düşündüğümüz bölgeler. Ama 2010 önce Türkiye’de kendimize geldiğimiz bir yıl olacak. Yurtdışı yatırımları 2011’den itibaren başlayacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!