"Baba burada, işte yapmış"

Güncelleme Tarihi:

Baba burada, işte yapmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2011 11:03

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından 2008-2009 yılları kurumlar ve gelir vergisi rekortmenleri ile en yüksek ihracat yapanlar ve 30 yılını dolduran üyelere ödül verilmesi amacıyla düzenlenen ’Eskişehir’in Yıldızları’ adlı törene katıldı.

Haberin Devamı

Yüzde 100 değil yüzde 85 yerli

Hisarcıklıoğlu, tören öncesinde Eskişehir’de Hisarlar şirketi tarafından üretilen ve TURKAR adı verilen yerli kamyoneti kullandı. Daha sonra törenin yapıldığı kongre merkezine giden Rifat Hisarcıklıoğlu burada yaptığı konuşmada bindiği TURKAR aracıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Eskişehir’deki odaların hepsi Türkiye’ye örnek oluyor. Bunu her yerde ifade ediyorum. Eskişehir’i her tarafta rol model olarak tanıtıyorum. Başbakan, son dönemde babalara ’Gelin yerli araba yapın’ diye çağrıda bulundu. Yerli araba burada, işte gelin. Baba burada, yapmış. Helal olsun kendisine. Şimdi hep beraber elinden tutuyor olmamız lazım. Müthiş bir başarı hikayesi. TURKAR’ı yaptık. ABD’de Sarar mağazası var. Allah Eskişehir’e her şeyi vermiş. Müthiş insan gücü vermiş, tarım, sanayi, tarih, doğal güzellikler. Yatıp kalkıp Allah’a şükredin. Herşey dört dörtlük. Ne zaman kente gelsem moralim artıyor. Türkiye’de canı sıkılan varsa Eskişehir’e gelsin, yapılanları görsün bu moral ve motivasyonla memleketine dönsün, orada o işi yapsın. Sizi kutluyorum."

* Fotoğraf AHT'den alınmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!