Otomobil sahipleri ilk arabalarını 5 yaşını doldurmadan değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Otomobil sahipleri ilk arabalarını 5 yaşını doldurmadan değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 13:29

Hurriyetoto.com’daki ilanlar arasında yapılan araştırmaya göre, otomobil sahipleri ilk arabalarını 5. yılını doldurmadan değiştiriyor. 5 yaşına kadar satışta olan araçlar, toplam araç satış oranlarının yaklaşık üçte birini oluşturuyor.

Haberin Devamı

Satıcılara ve alıcılara kolaylık sağlamak amacı ile faaliyetlerini sürdüren ve 150 bine yakın üyesi bulunan hurriyetoto.com'un üzerinen yayınlanan ilanlar üzerinden yapılan değerlendirmeye göre otomobil sahipleri,  ilk otomobillerini 5 yıl içerisinde ve ağırlıklı olarak internet üzerinden değiştiriyor.

Her gün yenilenen yüzlerce ilanı, sektör hakkında güncel haberleri ve kampanyaları bir araya getiren sitenin faaliyete geçtiği 2007 yılından beri, 500.000’in üzerinde araç ilanını yayınlayan sitede ilanların yüzde 34’ü 5 yaşına kadar olan araçlardan oluşuyor.

Hurriyetoto.com Portal Müdürü Sema Ceylan Anık araştırma sonucunda elde edilen verileri, “Taşıt kredilerinde faiz oranlarının düşmesi, otomobil fiyatlarının bugüne kadar ki en düşük seviyelerde seyretmesi, otomobil sahiplerinin bütçelerini zorlamadan araç değiştirmelerini sağlıyor. Otomobilde trendlerin sık değişmesi ve birbirinden cazip yeni modellerin piyasaya çıkması da, araç sahiplerinin araçlarını 5 yaşına gelmeden ve yaklaşık 80.000 km seviyelerinde değiştirmelerine neden oluyor. Eskiden otomobil değiştirme yaşı ortalama 8 yıl iken bugün bu yaş 5’e hatta 3’e kadar düşüyor. Garanti süreleri de araba değiştirme yaşını etkileyen bir diğer unsur” diyerek değerlendirdi.

Haberin Devamı

İnternetten satışlar artıyor

Ülkemizde geçtiğimiz yıl 760 bin 913 araç sayısıyla rekor seviyelere ulaşan otomobil satışlarının ikinci el otomobil pazarını da hareketlendirdiğini ve 2011’de 2. el otomobil pazarında daha fazla yükselme beklendiğini belirten Anık, “Tüketiciler artık araçlarını daha çok internet siteleri üzerinden satmayı ve almayı tercih ediyor. Pratik, hızlı ve güvenilir internet siteleri bu aşamada ön plana çıkıyor. Hurriyetoto.com olarak bizler sürekli tüketici ihtiyaç ve beklentilerini takip ederek, analizler yaparak sitemizi ve teknolojimizi geliştiriyoruz. Yalnız ilanlar ile değil verdiğimiz güncel bilgilerle de otomobil piyasasının rehberiyiz” dedi.

Hurriyetoto.com’un Aralık 2010 itibariyle 150 bine yakın üyesi bulunuyor. Şu anda sitede 50 bine yakın güncel otomobil ve ticari araç ilanı yer alıyor. Hurriyetoto.com’da sıfır km otomobil, ikinci el otomobil ve ticari araçlarının satılık ve kiralık ilanları detaylı olarak incelenebiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!