Promosyon yasağı kutu mendilcilerin sonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Promosyon yasağı kutu mendilcilerin sonu oldu
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 20, 2011 10:27

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun akaryakıt istasyonlarında tüm promosyonları 31 Ocak itibariyle kaldıracak olması, kutu mendil üreticilerini çok kötü vuracak... Tek şansları akaryakıt istasyonu olan sektör çalışanları şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyor.

Haberin Devamı

EPDK'nın promosyon yasağı ile beraber benzincilerden bedava alınan kutu içindeki araç mendilleri de yavaş yavaş ortadan kalkacak.
Belki akaryakıt istasyonları bu hizmeti marketlerde parayla verecek ama kaç kişinin gidip alacağı meçhul.

Akaryakıt istasyonları için kutu mendil üreten yaklaşık 30 tane firma var. Bunların çoğunluğu bir veya iki makine ile çalışan çok küçük firmalar. Kimisinde üç kimisinde beş kişi çalışıyor. Her birinin ayda ortalama 200 bin adet kutu mendil ürettiği tahmin ediliyor. Bu hali ile aylık toplam üretim 6 milyon kutuya geliyor. 20 kuruştan satıldığı düşünülürse de toplam sektör büyüklüğü ancak 1.2 milyon liraya denk geliyor.

Sektör gerçekten çok ufak. Ellerindeki makineler ile sadece bu işi yapabiliyorlar. Peki promosyon yasağı yürürlüğe girdikten sonra ne olacak? İşte orası meçhul.

Haberin Devamı

50 bin lira verip makina aldım, şimde ne yapacağım? 

İstanbul Ofset'in sahibi Dinçer Dinç, 50 bin lira verip bir makine aldığını ama ertesi gün bu yasakla karşılaştıklarını söyledi. Şu anda 31 Ocak'a kadar 300 bin adet siparişi yetiştirebilmek için gece gündüz çalıştıklarını anlatan Dinç, "Dışarıdan insanlar, ev hanımları, mahalledekiler, herkes siparişleri yetiştirmek için çalışıyor. Bu insanların günde aldıkları 20 lira belki üsttekiler için bir öğle yemeği parası bile değil ama birçok insan ev geçindiriyor. Yasak gelince ne olacak? Bu kadar insan ne yapacak? Belki binlerce insan değiliz ama bu yasak canımızı çok yakıyor. Biz bu mendilleri başka hiçbir yere satamayız ve bu makinelerle başka hiçbir şey üretemeyiz" dedi.

EPDK'ya konu ile ilgili baÅŸvuruda bulunduÄŸunu ama bir yanıt gelmediÄŸini belirten Dinç, "Promosyonlar yasaklanınca akaryakıt firmaları en ucuz fiyattan mı satacak? Bunun bir garantisi yok ki. Arada olan bizim gibi insanlara olacak. Borç harç yaptığımız yatırımlarla aldığımız ekipmanlarla ortada kaldık" diye konuÅŸtu.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!