Detroit’te büyük gövde gösterisi

Güncelleme Tarihi:

Detroit’te büyük gövde gösterisi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 10, 2011 00:00

2009 yılında küresel krizin gölgesinde sönük geçen, geçtiğimiz yıl ise 27 yeni modelle Amerikan otomotiv pazarının toparlandığının ilk sinyallerini veren ‘Uluslararası Detroit Otomobil Fuarı’ (NAIAS) bugün 40 dünya prömiyeri ile kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Amerika’da artık krizin tamamen sona erdiğinin tüm dünyaya gösterileceği bu yılın ilk önemli şovunu,  dünya çapında 4 bin 500 basın mensubu izleyecek. Geçtiğimiz yıl 27’si dünya prömiyeri olmak üzere toplam 37 yeni modelin sergilendiği şov, bu yıl 40’ı dünya prömiyeri olmak üzere 60’ın üzerinde yeni modele evsahipliği yapacak.
104’üncü kez açılıyor
Bu yıl 104’üncüsü düzenlenen, uluslararası statüde ise 23’üncü kez kapılarını açan Detroit Fuarı, ilk olarak dünyanın 50 farklı ülkesinden gazeteciler için 10-11 Ocak’ta kapılarını açık tutacak. Otomotivin anavatanı olarak bilinen Detroit’te gerçekleştirilmesi nedeniyle 12-13 Ocak’ta ise endüstride faaliyet gösterenleri ağırlayacak fuarı otomobilseverler ise 15-23 Ocak’ta ziyaret edebilecek.
750 bin metrekare
Dünya otomotivinin başkenti olarak kabul edilen Detroit’e bu yıl da Nissan, Infiniti, Mitsubishi, Rolls-Royce, Fisker ve Suzuki katılmıyor ama fuarın düzenlendiği Coba Center’ın 750 bin metrekarelik alanı tamamen dolmuş durumda. Tek Çinli olarak BYD’nin de katılacağı fuarda bu yıl General Motors, Toyota ve Ford sergi alanlarını büyüterek gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Otomotiv dünyasında değişen dengelerin ardından, Chrysler’in yönetimini ele geçiren İtalyan Fiat grubu da Fiat ve Lancia modellerini fuarda tanıtacak.

Haberin Devamı

Chrysler 300
Fuarın ev sahibi üreticilerinden Chrysler, yeni amiral gemisi modeli 300’ü tanıtıyor. Öncüsü 300 C’ye göre büyüyen boyutları ile dikkat çeken araçta, 3.6 litre 6 silindir ve 5.7 litre 8 silindirli motorlar görev yapıyor. Â

Kia KV7Â
Martı kanat akımınden etkilenen Kia da KV7 konseptinde, ön ve arka koltukları geçiÅŸi kolaylaÅŸtıran kapılar kullanılmış. Araç yeni tasarım diliyle markanın önümüzdeki dönemde crossover modellerinde kullanacağı yüzü temsil ediyor.Â

Volkswagen NMS
VW’nin ABD pazarı için geliştirdiği, Passat’tan daha uzun ve geniş tasarlanan araç, Tennessee fabrikasında üretilecek.

MINI Paceman
MINI’nin seri üretime oldukça yakın duran konsepti Paceman, Countryman modelinin daha alçak ve iki kapılı modeli olarak geliştirilmiş.

Haberin Devamı

Porsche 918 Spyder
Alman üretici Porsche, dört yıldır uzak kaldığı fuara bu yıl süperspor otomobili 918 Spyder modeli ile dönüş yapacak.

Toyota Prius Ailesi
Dünyanın en çok satılan hibrid otomobili Prius’un 7 kişilik MPV versiyonu da ilk kez fuarla birlikte gün ışığına çıkıyor.

Honda Civic
Orta sınıfın en önemli modellerinden Civic’in yeni jenerasyonu hakkında fikir veren bir konsept fuarda sergileniyor.

Hyundai VelosterÂ
Koreli üreticinin kompakt sınıftaki yeni temsilcisi Veloster, sadece sağ tarafında sunduğu arka kapısı ve sportif tasarımıylla dikkat çekiyor. Araçta çift debriyajlı kavramaya sahip otomatik vites ile birleştirilmiş 1.6 lirelik motor görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!