AlaMarka besincicadde’yi satın aldı

Güncelleme Tarihi:

AlaMarka besincicadde’yi satın aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2010 14:30

Armani Jeans, Just Cavalli, Versace, Galliano, Ferre gibi dünyaca ünlü lüks markaları Türkiye’de ilk defa internet üzerinden satışa sunan alışveriş kulübü AlaMarka, özel alışveriş siteleri alanında ilk satın almayı gerçekleştirdi. Üye sayısı 150 bine ulaşan AlaMarka, besincicadde.com’u satın almasının ardından çok daha geniş kitlelere ulaşmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Satın alma hakkında görüşlerini dile getiren AlaMarka Genel Müdürü Özgür Aksoy, AlaMarka’nın stratejik hedefleri ve büyümesi yönünde önemli bir adım attığını belirtti. Temmuz ayından bu yana faaliyet gösteren AlaMarka’nın 150 bin üyeye ulaştığına, besincicadde.com’un ise 75 bin üyesi bulunduğuna dikkat çeken Aksoy, “Private shopping alanında şirket birleşmesi ilk defa gerçekleşiyor. Birleşme sonrası hızla yükselen üye sayımızın bir yıl içinde 750 bine ulaşacağını öngörüyoruz. Özellikle kadınlara yönelik bir private shopping sitesi olan besincicadde ile AlaMarka’nın gücünü birleştirmesi müşterilerine yeni fırsatlar sunacak” dedi.

Sektör açısından rekabet kadar işbirliklerinin de önemli olduğuna değinen Özgür Aksoy, bundan sonra sektörel birleşmelerin daha fazla yaşanacağına inandığını ifade etti. Aksoy, “Özellikle ilerleyen günlerde özel müşterilerimize farklı ürün marka ve hizmetler sunan internet siteleri ile benzeri birleşmelere gücümüzü arttırma yönünde yine başvuracağız. Bu tür birleşmeler sektördeki rekabete de pozitif etki yapacaktır” diye konuştu.

Haberin Devamı

Besincicadde.com’un Yönetim Kurulu Başkanı Vural Çavuşoğlu, Alamarka’nın besincicadde.com’u satın almasının sektör açısından da umut verici olduğunu ifade ederek, “Bugüne kadar birçok satın alma teklifi aldık ancak Alamarka’nın profesyonel ve güçlü yönetim kadrosu ileriye yönelik stratejik planları doğrultusunda bizi ikna etti. Biz de besincicadde.com’un gelecekte çok daha iyi konuma geleceğini hesaba katarak anlaşmaya imza attık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!