AOÇ yeni bayiler arıyor

Güncelleme Tarihi:

AOÇ yeni bayiler arıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2010 10:56

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) Genel Müdürü Ömer Bülent Arslan, AOÇ ürünlerine talebin her geçen gün daha da arttığını belirterek, “Ürünlerimiz çok iyi tanınıyor, ancak bayilik verdiğimiz pek bilinmiyor. AOÇ ürünleri bayiliği, iş kurmak, yeni bir işe başlamak isteyenler için çok avantajlı. Yeni bayilik taleplerini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Arslan, AOÇ'nin 1925 yılında, Ulu Önder Atatürk'ün talimatıyla, dolaşma ve rekreasyon alanının yanı sıra “hilesiz ve nefis gıdalar” sunmak için kurulduğunu ifade etti. Atatürk'ün vasiyet ettiği “hilesiz ve nefis gıdalar üretme” ilkesinden, çiftliğin kuruluşundan bugüne kadar hiç taviz verilmediğini anlatan Arslan, bu şekilde üretip, satışa sundukları süt ürünlerinden meyve suyuna, baldan turşuya kadar 150'ye yakın ürün çeşitlerinin bulunduğunu belirtti.

AOÇ'nin, en fazla süt ürünlerinin ve balının tanındığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

“Türkiye'de son yıllarda organik, doğal, katkısız gıdaya yönelim var. AOÇ ürünlerinin hiç birinde raf ömrünü uzatacak katkı maddesi yok ve tamamen doğal ürünler. En son, anne sütüne en yakın süt olan keçi sütünü, ürün portföyümüze kattık. Türkiye'de ilk kez günlük pastörize keçi sütü üretip, satışa sunuyoruz.

Haberin Devamı

Biz, Atamızın bize vasiyet ettiği gibi hilesiz ve nefis ürünler üretiyoruz. Kuruluşundan bu yana oluşturduğu güvenilirliği ve marka bilinirliği, insanların bizim ürünlerimize yönelmesini sağlıyor. Ürünlerimize talep her geçen gün daha da artıyor. Bu yıl Ekim sonu itibarıyla ürün satışımız, 27 milyon 500 bin lirayı geçti. Yıl sonuna kadar 30 milyonu geçeceğini tahmin ediyoruz.”

Ömer Bülent Arslan, AOÇ ürünlerinin çok iyi tanındığını, ancak AOÇ'nin bayilik verdiğinin pek bilinmediğini belirterek, “Şunu açıkça ifade etmek istiyorum ki, Türkiye'de yaşayan ve Türk Ticaret Kanunu'ndaki şartları yerine getiren herkes bizden bayilik talep edebilir” diye konuştu.

“İSTANBUL AVRUPA YAKASI İÇİN BAYİLİK VERECEĞİZ”

AOÇ Genel Müdürü Arslan, şu anda Ankara, İzmir ve İstanbul Anadolu yakasında başbayilerinin, Eskişehir, Gaziantep, Aydın ve Antalya'da da bayilerinin bulunduğunu belirterek, İstanbul Avrupa yakası başbayiliği için yakın bir süre içerisinde, açık eksiltme usulü ile ihaleye çıkacaklarını kaydetti. Arslan, ihale tarihi ve şartlarının AOÇ'nin internet sitesinden duyurulacağını bildirdi.

Ankara'da, ulusal ve yerel market şubeleri olmak üzere, 750 noktada AOÇ'nin ürünlerinin yer aldığını anlatan Arslan, AOÇ ürünlerinin, ulusal marketler aracılığıyla Türkiye'de bayiliklerinin bulunmadığı bir çok ilde de tüketiciyle buluştuğunu söyledi.

“İŞ KURMAK İSTEYENLER İÇİN BAYİLİĞİMİZ ÖNEMLİ BİR FIRSAT”

AOÇ ürünleri bayiliğinin, iş kurmak, yeni bir işe başlamak isteyenler için çok avantajlı olduğunu ifade eden Arslan, şöyle konuştu:
“İş kurmak isteyenler için bayiliğimiz önemli bir fırsat. Katkısız, doğal ve organik gıdalara talebin arttığı düşünülürse, girişimciler, bizim ürünlerimizin yer aldığı konsept satış mağazaları oluşturabilirler. Bayiliğimizin getirdiği bir başka avantaj ise aldığı ürün miktarına bakılmaksızın herkese aynı fiyattan ürün vermemiz. Dolayısıyla rekabete eşit şartlarda başlama imkanına kavuşuyorlar. İşlerini geliştirme konusunda gerisi kendi becerilerine ve hayal güçlerine kalıyor.”

BAYİLİK ŞARTLARI

Bayilik başvurusu için Ticaret Sicil Gazetesi, şirket yetki belgesi ve imza sirküleri belgelerinin yeterli olduğunu ifade eden Arslan, sözleşme yaptıktan sonra peşin satışlarda süt fabrikası ürünlerine 45, mayalandırma fabrikası ürünlerine (Dayanıklı ürünler)de 60 gün vade uyguladıklarını belirtti. Bayilere ürün satışında nakliyenin, bayi tarafından yapıldığını anlatan Arslan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ürünü, fabrika teslimi veriyoruz, nakliyesine karışmıyoruz. Bayi bilgisayar üzerinden sipariş formunu girip, ne kadar ödeyeceğini öğreniyor. 2 gün sonra da gelip ürününü alıyor. 450 kilometreye kadar yerler için fabrika fiyatları üzerinden yüzde 15, 450 kilometrenin üzerindeki yerler içinse yüzde 17 ıskonto uyguluyoruz.

Vadeli satışlarda ise bankadan teminat mektubu istiyoruz. Bayinin bizimle yaptığı ticari işlemlerin hepsi teminat mektubu limiti kadar olmak zorunda. Teminat mektubu limitinin üzerinde alışveriş yapamıyorlar. Nakliye için getirecekleri araçların da 5179 sayılı Gıda Kanunu'na uygun araçlar olması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!