Evlerin fiyatı kat kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Evlerin fiyatı kat kat arttı
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 18, 2010 16:21

Ataşehir Belediyesi'ne bağlı Şerif Ali Çiftliği'nde yer alan İmar İskan Blokları büyük bir dönüşüme hazırlanıyor. TOKİ, büyük oranda deprem riski olan bölgedeki 1290 konutu iki sene içerisinde yenileyecek. Henüz iki üç sene önce 40 bin liraya satılan konutların fiyatı yenilenme haberleri ile birlikte 170 bin liraya kadar çıktı. Emlakçılar, konutlar bittiği zaman ise 450-500 bin liralık fiyatların konuşulacağını söylüyor.

Haberin Devamı

TOKİ, kentsel dönüşüm planı çerçevesinde büyük bir adım atıyor. Yıllardan beri dönüşümü gündemde olan İmar İskan Blokları ile ilgili tüm hazırlıklar tamamlandı, belediye ile anlaşma imza aşamasına geldi. TOKİ Başkanı Bayraktar, dün bölge halkı ile biraraya gelerek açıklamayı bizzat kendilerine yaptı.

Buna göre bölgedeki 1290 adet konut yıkılıp yeniden inşa edilecek. Konut sahiplerine, iki sene sonunda büyüklüğü brüt 140, net 110 metrekare olan yeni konutlarına kavuşacak. TOKİ, yeni konutlar bitene kadar olan sürede hak sahiplerine aylık 700 lira ödeyecek.

Şu anda inşaatı kimin yapacağı belli değil. TOKİ bunun için ihaleye çıkacak. Ancak sektör kaynakları ihale konusunda Varyap'ın çok istekli olduğuna dikkat çekiyor.

FİYATLAR UÇTU GİTTİ

Turyap Ataşehir Yeni Çamlıca Ofisi'nin sahibi Taşkın Kibar, bu yenilenme işinin yıllardır konuşulduğunu ancak artık sona gelindiğini söyledi. 2-3 yıl önce 40-50 bin lira olan evlerin fiyatının kademe kademe arttığını belirten Kibar, "TOKİ devreye girince işin rengi değişti. Şu anda 300 bin liraya ev satıyorlar. Gerçi ben bu fiyattan satılanı görmedim ama en yüksek 170 bin lirayı gördük" dedi.

Haberin Devamı

Bölgede üç emsalle 4 bin civarı konut yapılacağını tahmin ettiğini belirten Kibar, "Şu andaki emsal durumuyla alan firma kazanamaz zaten. O nedenle 3 emsal yapılacağını düşünüyorum. Yeni evlerin fiyuatı konusunda 600-700 dolar deyip uçanlar var ama inanmayın. Bence olabilecek en yüksek fiyat 500 bin liradır. Çünkü çok büyük bir arz yaşanacak" dedi.

Eren GÜLER yazıyor
hurriyet.com.tr

Bölgede uzun süredir emlakçılık yapan Önder Emlak'ın sahibi Önder Karatoy, yenilenme haberleri ile fiyatların hızlı bir yükselişe geçtiğine dikkat çekti.

40-50 bin liradan el deÄŸiÅŸtiren evlerin yenilenme projesinin ciddiye binmesi ile fiyatlarının 150 bin liraları aÅŸtığını belirten Karatoy, "Ancak asıl artış evlerin bitmesi ile olacak .Bölge zaten çok deÄŸerli. Bir de yeni proje olunca 400 bin liralardan kapı açılacak" dedi.Â

İMAR İSKAN BLOKLARININ GEÇMİŞİ
Â
Yaklaşık 40 hektarlık bir alanı kapsayan İmar İskan Blokları, gecekondu önleme bölgesi olarak 20 yıl önce yapıldı. İşin ilginç tarafı, bölgenin ilk sakinleri Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yapılırken oturdukları yerler kamulaştırılan Rumeli Hisarüstü sakinleriydi. Yenileme projesi ile birlikte mahalle sakinleri yeniden evlerinden olacaklar, ancak iki sene sonra yeni evlerine kavuşacaklar.

Haberin Devamı

Şu anda mahallede Hisarüstü’nden 500, Tarlabaşı’ndan 250 ve Alibeyköy’den gelen 100-150 civarında hane bulunuyor.

eguler@hurriyet.com.tr

Ataşehir’deki konut fırsatları için tıklayın


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!